Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A Juventus útja a döntőbe

A Juventus csapatának az útja a berlini BL-fináléba olyan csapatokon át vezetett, mint például a Borussia Dortmund, vagy éppen az elődöntőben elvérző Real Madrid! Képes lesz a Juventus tovább menetelni, és győzelemmel lezárni a sorozatot?

04747217-1024x664

Az utolsó előtti lépcsőfokon is sikerrel túljutott a Juventus Madridban (forrás: thehardtackle.com)

A torinói gárdát sokan leírták, és valóban nem feltétlen volt az a papírforma, hogy ezen az ágon a Juventus jusson a fináléba, mégis így lett! A Barcelona elleni fináléig eljutva nagy küzdelmeket kellett megvívnia a csapatnak, de utólag ennek ellenére mégsem tűnik nehézkesnek túlzottan az út.

Csoportkör

Az ‘A’ jelű kvartettbe kapott besorolást a Juventus, melynek ellenfele az Atlético Madrid, az Olympiacos, valamint a Malmö volt. Utóbbit, tehát a svéd együttes oda-vissza 2-0-ra legyőzte az olasz csapat, ez sima ügynek tűnt. A másik két ellenféllel szemben felemás lett a mérleg. A görög Olympiacos a hellén klub otthonában aratott 1-0-s győzelmet, ám Torinóban egy igencsak izgalmas találkozón nyert a Juve 3-2-re.  A végül csoportelsőként továbbjutott Atlético a spanyol fővárosban szintén 1 góllal múlta felül a Juvét, a torinói visszavágó pedig a Juventusnak kedvezett. A Juvénak a döntetlen is elég volt, a győzelemre pedig már a két meccsel korábban továbbjutását bebiztosító madridi együttesnek sem volt szüksége, így pontosztozkodás lett ennek a vége.

A Juventus meccsei a csoportkörben
2014. szeptember 16. – Juventus – Malmö 2-0 (0-0)
2014. október 1. – Atlético Madrid – Juventus 1-0 (0-0)
2014. október 22. – Olympiacos – Juventus 1-0 (1-0)
2014. november 4. – Juventus – Olympiacos 3-2 (1-1)
2014. november 26. – Malmö – Juventus 0-2 (0-1)
2014. december 9. – Juventus – Atlético Madrid 0-0

Kieséses szakasz

A nyolcaddöntős szereplését a Borussia Dortmund ellen kezdte meg a Juventus. A Bundesliga őszi szezonjában mélypontra jutó BVB a BL-ben jól szerepelt, és izgalmas párharcra volt kilátás. Az odavágóra Olaszországban került sor, ahol a vendégek számára bizakodásra adott okot a 2-1-re végződő találkozó után az idegenben szerzett gól. Azonban robbant a bomba a visszavágón, és a Signal Iduna Park közönségének java bánatosan térhetett haza, ugyais a Juventus kiütéssel, 3-0-ra nyert a Dortmund vendégeként. Sokáig bizakodhattak a sárga-feketék is, hiszen a 70. percig “csak” 1-0-ra vezetett a Juve.

A negyeddöntőben az Arsenalt meglepetésre könnyedén kiejtő AS Monaco volt a Juventus ellenfele. A torinói odavágón nagyon nyomott a Juve, de a hercegségbeli klubnak is megvoltak a nagy lehetőségei. Gólt azonban csak a hazaiak tudtak szerezni, Vidal révén büntetőből. A visszavágó kapurataláló kísérletek terén rettentően vérszegény lett (1-1), pedig a hazaiak sok lövéssel (12) próbálkoztak, de nem volt jó az irányzék. A Juve játékosait ez aligha zavarta, azzal egyetemben, hogy ők sem tudtak nagy veszélyt kialakítani. A találkozó 0-0-s eredménnyel zárult, így szűken, de az elődöntőbe jutott a torinói együttes.

A legjobb 4 között jött a Juve számára a papíron legnagyobb ellenfél, az elmúlt szezon címvédője, a Real Madrid! A spanyolok egykori játékosa, Morata már hamar – a 8. percben – előnyt szerzett a hazai Zebráknak, de Ronaldo még erre a 27. percben válaszolt. A végeredményt beállító találatot Tévez szerezte, aki büntetőből volt eredményes az 58. percben. A Juventus nem csak eredményt tekintve volt jobb a Királyiaknál, ugyanis Ronaldóék nem nagyon találták a torinóiak játékára az ellenszert.
A madridi visszavágón is Ronaldo, valamint Morata volt főszerepben. Az aranylabdás büntetőből szerzett vezetést csapatának a 23. percben, de a Királyiak korábbi labdarúgója döntött az 57. minutumban. Ezzel minden eldőlt, ugyanis több gól nem született, s a 2-1-es Juve-sikert követően az 1-1-es döntetlennel végetért odavágó a címvédő kiejtését jelentette!

A Juventus meccsei a kieséses szakaszban

Nyolcaddöntő
Február 24. – Juventus – Borussia Dortmund 2-1 (1-1)
Máricus 18. – Borussia Dortmund – Juventus 0-3 (0-1)

Negyeddöntő
Április 14. – Juventus – AS Monaco 1-0 (0-0)
Április 22. – AS Monaco – Juventus 0-0

Elődöntő
Május 5. – Juventus – Real Madrid 2-1 (1-1)
Május 13. – Real Madrid – Juventus 1-1 (1-0)

A Juventus története 3. győzelmére készül Európa legrangosabb kupasorozatában az 1996-ban aratott sikere után. A torinói együttes 8. döntője lesz a mai!

Nagy Dávid