Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női VB: Sima sikerrel kezdett, az egyszeres világbajnok

A kanadai női világbajnokság második napján nemcsak egy, hanem két nagyágyú is érdekelt van/volt a pályán. A csúcsesélyes németek által fémjelzett B csoport tagja a norvég válogatott is, amely még anno, 1995-ben tudta megnyerni a tornát.

Ada Hegerberg (21-es számmal) - www.fifa.com

Ada Hegerberg (21-es számmal) – www.fifa.com

Ám a 80-as, 90-es évek VB-győzelme, és két Európa bajnoki sikere már a múlté, lévén Norvégia jobbára csak a legjobbak mögött lohol, lévén a hazai jó körülmények ellenére a félprofi hozzáállás nem lehet versenyképes többek között a német, és francia profizmussal.

A norvég hölgyek már csak a 11. helyen tanyáznak a FIFA világranglistán, igaz, mai ellenfelük, Thaiföld „csak” a 29..

Ázsia egyik legerősebb együttese a mai napon nem volt méltó ellenfele a norvégoknak, akik a hírek szerit minimum az elődöntőt szeretnék megcsípni. A magasztos céloknak megfelelően a skandinávok nem is kényelmeskedtek, és komoly verésben részesítették a thai lányokat. Született gól fejesből, szabadrúgásból, akcióból teljes kipasszolgatás révén. Éppen csak büntetőből nem, pedig az európaiaknak erre is lehetősége lett volna egy ostoba kezezést követően. Ám Maren Mjelde nem tudta értékesíteni a tizenegyest a legjobb thainak, a kapus Boonsing védésének köszönhetően.

A találkozó legjobbja a duplázó az egykori Borussia Mönchengladbach sztár, Kai Erik Herlovsen lánya, Isabell. Említésre méltó, hogy a norvégoknál alig van légiós a keretben, ám az egyik kivétel, Ada Hegerberg is betalált, aki manapság a francia bajnokság egyik leggólerősebb játékosa, az Olympique Lyon alkalmazásában.

A négygólos sikert teljesen megérdemelte Norvégia, a fő kérdés, hogy a „Grossheppene” mire megy majd a folytatásban a Elefántcsontpart, és Németország legjobbjai ellen.

Thaiföldnek ma mindenképp egy meglepetés eredményre lett volna szüksége, ám mind fizikailag, és taktikailag éretlen játéka nem jogosítja fel komoly célokra.

Norvégia – Thaiföld 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Rönning (15. perc), Herlovsen (29., 34.), Hegerberg (68.)

Balogh József