Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barátságos mérkőzés: Fellaini parádézott a franciák ellen! – videóval

Belgium a Wales elleni EB-selejtező jegyében látogatott a 2016-os kontinenstorna házigazdájához, Párizsba. A francia válogatott remek házigazdának bizonyult: remek 90 percet, és összesen hét gólt hozott a találkozó, az pedig kiderült, hogy a belgák önbizalmával nincs semmi gond.

Kép forrása: goal.com  Marouane Fellaini két góllal, és egy gólpasszal segítette hazáját a franciák ellen.

Kép forrása: goal.com
Marouane Fellaini két góllal, és egy gólpasszal segítette hazáját a franciák ellen.

Franciaország-Belgium 3-4 (0-2)
Gólszerzők: Valbuena (53. – büntető), Fekir (89.), Payet (90+1.) ill. Fellaini (17., 42.) Nainggolan (50.), Hazard (54. – büntető)

Nem sokáig szórakoztak egymással a felek, a francia válogatott mellé felzárkóztak a belgák is, már ami a látványos, és célratörő futballt illeti. A hazai oldalon Mathieu Valbuena igyekezett szervezni a játékot, több látványos megoldással is igyekezett helyzetbe hozni társait, ám végül mégis a vendégek szereztek vezetést. A belga válogatott első szögletét követően a Manchester United középpályása, Marouane Fellaini került szembe Hugo Lloris kapussal, és a mikrofonfrizurájú belga nem hibázott, 0-1! Bár sokan leírták már az Everton egykori kiválóságát, az utóbbi időben kezd magára találni, amit ismét bizonyított a 42. percben. Egy Toby Alderweireld által beívelt labda átszállt mindenki feje felett, pont Fellaini homlokára, aki nagyszerűen helyezte azt fejjel a kapuba, 0-2! Érett a nagy meglepetés az első félidő végére.

A második játékrészre egy vérben forgó szemű francia válogatottat várt volna az ember, ám láthatóan a belgákat hajtotta a tűz: öt perc telt el, amikor is Nainggolan az AS Roma középpályása a Fellainitól kapott labdát a tizenhatoson kívülről a hosszú alsóba vágta, 0-3! És még csak az 50. percben jártunk! Felhangzott a füttyszó a lelátón, de gyorsan megrázták magukat a hazaiak. A középkezdést követően megpróbáltak nyomni a franciák, aminek egy erősen véleményes büntető lett a vége: egy beívelt labdáért Giroud és Lombaerts harcolt, majd az összeeső francia csatár javára a játékvezető befújta a büntetőt. Sok köze nem volt a szabálytalansághoz a jelenetsornak, de az a büntető, amit  a bíró megad, és ezt megadta. Valbuena állt a labda mögé, és nem hibázott, 1-3! Feléledt a remény a franciák számára, és volt még 35 perc a mérkőzésből, hogy valami nagyot alkossanak Didier Deschamps fiai. Nagyjából egy percig tartott mindez, mert az első belga támadás végén jött a válasz, Eden Hazard révén. Koscielny vágta fel a tizenhatoson belül Witselt, a megítélt tizenegyest pedig a Chelsea középpályása váltotta gólra, és újra hárommal mentek a belgák a franciák otthonában, 1-4! Lehetett volna nagyobb is a különbség, de Lukaku a felső lécet találta el a 62. percben, így megmenekültek a még nagyobb szégyentől a “Kakasok”. Ugyan remek volt az iram, és jó volt a meccs, de ennek aligha tudtak őszintén örülni a hazai nézők. A végére azért még maradt puskapor a francia csapatban: a Valbuena helyére beállt Nabil Fekir a 89. percben, egy remek egyéni akció végén (némi segítséggel) szerzett gólt, Courtois-nak esélye sem volt a közeli lövés hárítására. 2-4, és ettől olyannyira megjött a hazaiak kedve, hogy a 91. percben Sissoko alapvonalról visszatett labdáját Payet remek mozdulattal lőtte a belga kapus mellett a hálóba, talán még Courtois is benne volt egy kissé. 3-4, de ez sem segített a francia válogatotton, mert idejük már nem maradt az egyenlítésre.

https://www.youtube.com/watch?v=ZBLLGuHO7Sk

Demmel László