Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női VB: Német-norvég kéz a kézben, kínai meglepetés

Nem sokat kellett várni arra, hogy megszülessenek azon eredmények, amelyek tisztázzák az első továbbjutók kilétét.

Kínai öröm - the-afc.com

Kínai öröm – the-afc.com

A. csoport

Kétségkívül a legkiegyenlítettebb csoport lesz, ahol m ég semmi sem biztos. Kanada ugyan döntetlent játszott Új-Zélanddal, ám így is megváltotta jegyét a legjobb tizenhatba. A házigazdák kellemetlen ellenféllel találták szembe magukat, és bár irányították a találkozót, azért az óceániaiaknak is akadt ziccere. A gól nélküli döntetlennel Sinclair és társai lehetnek igazán elégedettek, főleg azok után, hogy Új-Zéland az első félidőben Hearn révén tizenegyest hibáztak.

Kanada – Új-Zéland 0-0
Edmonton, 28.120 néző, vezette: Bibiana Steinhaus /német/ (Katrin Rafalski, Mariana Wozniak /németek/ – Abirami Apbai Naiddu /szingapúri/)
Kanada: McLeod – Belanger, Buchanan, Sesselmann (Moscato, 68.), Chapman – Tancredi, Scott (Leon, 73.), Lawrence, Filigno (Kyle, 63.) – Sinclair, Schmidt
Új-Zéland: Nayler – Percival, Stott, Erceg, Riley – Longo, Duncan, Hassett (Bowen, 77.) – Wilkinson (Pereira, 89.), Hearn, Gregorius (White, 80.)
g.:
s.: Sesselmann (31.) ill.: Percival (52.), Gregorius (71.)
Jó: McLeod, Belanger, Sinclair ill.: Nayler, Stott, Longo, Hearn

A csoport másik meccsén némi meglepetésre Kína legyőzte Hollandiát, így aztán könnyen lehet, hogy az ázsiai együttes is ott lesz a nyolcaddöntőben. Ehhez mindössze elég egy pontot gyűjtenie Új-Zéland ellen. Pedig jól kezdtek a hollandok, más kérdés, hogy Kína sem feltett kézzel ment csatába. Érdekes volt látni, hogy mennyire fegyelmezetten teszik a dolgukat a vörösben játszó ázsiaiak, akik rendre lezárták a területeket a hollandok előtt. Ennek ellenére mindkét kapu előtt alakult ki lehetőség, de egészen a lefújásig nem született gól, és már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor egy lecsorgót bevágtak a kínaiak, megnyerve a találkozót.

Kína – Hollandia 1-0 (0-0)
Edmonton, 23.200 néző, vezette: Yeimy Martinez /kolumbiai/ (Janette Arcanjo /brazil/, Liliana Bejarano /bolíviai/ – Lucila Venegas /mexikói/
Kína: Wang Fei – Haiyan Wu, Zhao Rong, Li Dongna, Liu Shanshan – Tan Ruyin, Ren Guixin (Ma Jun, 71.) – Wang Lisi, Tang Jiali (Lou, Jiahui, 86.), Han Peng – Wang Shanshan (Wang Shuang, 57.)
Hollandia: van Veenendaal – van Lunteren, van der Gragt, Van den Berg, Hogewoning (van Dongen, 59.) – Middag (Dekker, 70.), van de Donk, Spitse – Melis, Miedema, Mertens
g.: Wang Lisi (90+1.)
s.:

A csoport állása:

1

Kanada 2 1 1 1-0 +1 4
2 Kína 2 1 1 1-1 0 3
3 Hollandia 2 1 1 1-1 0 3
4 Új-Zéland 2 1 1 0-1 -1 1

B. csoport

A norvégok joggal örültek, ott vannak a legjobb tizenhatban. - fotó: espn.go.com

A norvégok joggal örültek, ott vannak a legjobb tizenhatban. – fotó: espn.go.com

Eldőlt, hogy Németország és Norvégia lép tovább első két helyen a kvartettből, miután Anja Mittag és társai döntetlent játszottak a skandinávokkal. Jól indult a meccs a németek számára, hiszen az elején több ziccer is adódott a germánok előtt, akik kezdőként szerepeltették Marozsán Dzsenifert, aki nem is okozott csalódást, viszont a vezetést Mittag révén szerezték meg a németek, aki Hjelmseth kapusról kipattanót emelt a hálóba. A folytatásban jóval kiegyenlítettebb lett a találkozó, mígnem fordulás után nem sokkal egy parádés szabadrúgással egyenlítettek. A végéig ismét mindkét kapusnak akadt dolga, a „vikinglányok” cerberusának valamivel több, de újabb gól már nem esett. Kéz a kézben jutott tovább a német-norvég kettős.

Németország – Norvégia 1-1 (1-0)
Ottawa, 24.324 néző, vezette: Teodora Albon /román/ (Petruta Iugulescu /román/, Maria Sukenikova /szlovák/ – Anna-Marie Keighley /új-zélandi/)
Németország: Angerer – Maier, Krahn, Bartusiak, Kemme – Gößling, Marozsán – Laudehr (Lotzen, 66.), Mittag (Bremer, 80.), Popp (Däbritz, 70.) – Sasic
Norvégia: Hjelmseth – Mjelde, Lund, Thorisdottir, Wold – Schjelderup, Ims (Gulbrandsen, a szünetben), Mykjåland – Hogland-Minde (Thorsens, 60.), Herlovsen (Haavi, 90+1.), Hegerberg
g.: Mittag (6.) ill.: Mjelde (61.)
s.: Bartusiak (59.)
Jó: Angerer, Krahn, Bartusiak, Marozsán, Mittag ill.: Hjelmseth, Thorisdottir, Hegerberg

Fordulatos összecsapáson szerezte történelme első sikerét Thaiföld válogatottja Elefántcsontpart ellen a csoport másik meccsén. Az „elefántok” szereztek vezetést az első félidőben, ám a szünetre a thaiföldiek vonulhattak előnnyel. Fordulás után már két gólos előnybe kerültek a délkelet-ázsiaiak, az afrikai alakulat a hajrában csak szépíteni tudott. Ezzel a sikerrel alighanem Thaiföld is megváltotta jegyét a tizenhatba, kérdés mindössze annyi, hogyan alakul az utolsó játéknap a többi csoportban.

Elefántcsontpart – Thaiföld 2-3 (1-2)
Ottawa, 19.948 néző, vezette: Margaret Domka /amerikai/ (Princess Brown /jamaikai/, Elizabeth Aguilar /salvadori/ – Marlin Miranda /paraguayi/)
Elefántcsontpart: Thiamale – Kacou, F. Coulibaly, D. Coulibaly, Tchetche – Lohoues, Guehai (Aby, 81.), Akaffou (Elloh, a szünetben) – N’Gouessan, Nrehy, Diakite (Nahi, 34.)
Thaiföld: Boonsing – Phetwiset, Sritala, Chinwong (Changplook, 90+7.), Srangthaisong – Khueanpet, Intamee – Sungngoen, Srimanee (Chawong, 73.), Maijarern – Romyen (Thongsombut, 43.)
g.: N’Guessan (4.), Nahi (88.) ill.: Srimanee (26., 45+3.), Chawong (75.)
s.: Aby (90+4.)
Jó: N’Guessan, Nrehy ill.: Phetwiset, Srimanee, Intamee

A csoport állása:

1 Németország 2 1 1 11-1 +10 4
2 Norvégia 2 1 1 5-1 +4 4
3 Thaiföld 2 1 1 3-6 -3 3
4 Elefántcsontpart 2 2 2-13 -11 0

A góllövőlista élmezőnye:
4 gólos: Anja Mittag (német)
3 gólos: Enganamouit (kameruni), Sasic (német)
2 gólos: Herlovsen (norvég), Rapinoe (amerikai), Srimanee (thaiföldi)

A péntek-szombati program:
2015. június 12., péntek
23.00 Ausztrália – Nigéria

2015. június 13., szombat
01.00 Svájc – Ecuador
02.00 USA – Svédország
04.00 Japán – Kamerun
19.00 Franciaország – Kolumbia
22.00 Anglia – Mexikó
22.00 Brazília – Spanyolország

Gavalovits Sándor