Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: Orosz parádé és remek német hajrá – négyes holtverseny!

A görögországi U19-es Európa-bajnokság B csoportjában is megrendezésre került a második kör, ami hozott fordulatokat – leginkább az első meccsen gyengélkedő csapatok parádéztak.

Kép: www.uefa.com

Kép: www.uefa.com

Este 18:00-kor rendezték a pénteki első és egyben legjobb mérkőzést a nap folyamán. Oroszország és Spanyolország csapott össze, a mérkőzés favoritja pedig egyértelműen Spanyolország volt: az első fordulóban 3-0-ra verték a címvédő németeket. Az oroszok szoros meccsen szenvedtek vereséget a jóval erősebb csapatnak tartott Hollandiától, de ezzel még nem buktak el semmit – itt volt a lehetőség a javításra. Egyértelműen a spanyolok kezdtek jobban, aminek viszonylag hamar meg is lett a következménye: a csapat gólzsákja, Mayoral lőtt egy hatalmas gólt, amivel megvolt a spanyol előny. Innentől mindenki azt hitte, hogy eldőlt a dolog és a spanyolok simán hozzák majd a találkozót. A gond az, hogy ezt maguk a spanyol játékosok is elhitték és elég kényelmesre vették a figurát. Ez a 37. percben be is bizonyosodott, amikor Barinov előbb lerázta emberét, majd a későn kilépő védő előtt tüzelt – a kapus mozdulni sem tudott.

A félidőben 1-1 állt az eredményjelzőn, a második félidő viszont sokkal egyoldalúbbra sikerült. Az oroszok játszották amit kellett, a spanyolok viszont csak vergődtek. A 48. és az 54. percekben egyaránt sikerült betalálniuk az oroszoknak, akik így 3-1-re vezettek és végül meg is nyerték a találkozót. A dologhoz még hozzátartozik Khodzhaniyazov kiállítása, aki két sárga lappal fejezte be a meccset a 71. percben. A másik meccsen nem volt kiállítás, sem pedig sok gól, ellenben kiegyenlített játék folyt, az izgalmak pedig a meccs végéig kitartottak. Az első fordulós blama után javítani vágyó németek mindent beleadtak és Rizzo góljával végül a győzelmet is megszerezték – a 89. percben. A hollandok bosszankodhatnak, mert ez egy tipikusan kiszenvedett gól volt, ami kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna. A vége viszont így német győzelem lett, vagyis most az első forduló két vesztese tudott diadalmaskodni. Az utolsó kör előtt mind a négy csapat 3 ponttal áll, gólkülönbség szerint viszont a spanyolok állnak a legjobban. Ők Hollandiával játsszák majd a mindent eldöntő meccsüket.

Eredmények:
Spanyolország – Oroszország 1-3
Németország – Hollandia 1-0

A B-csoport állása:
1.Spanyolország (4-3) 3 pont
2.Oroszország (3-2) 3 pont
3.Hollandia (1-1) 3 pont
4.Németország (1-3) 3 pont

Vasárnapi meccsek:
Görögország – Franciaország
Ukrajna – Ausztria

Baranyai Balázs