Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Nemzetközi kupája: Manchesteri és római siker

Korábban már a Los Angeles Galaxy és San José letudta első meccsét, most három európai együttesen volt a sor, hogy bekapcsolódjon a sorozatba.

Első tétmeccsén góllal győztes góllal jelentkezett Schneiderlin.

Első tétmeccsén góllal győztes góllal jelentkezett Schneiderlin.

Club América – Manchester United 0-1 (0-1)
A Manchester összeállítása: Johnstone (Lindegaard, a szünetben) – Jones (Smalling, 47.), Blind (Evans, 50.), L. Shaw (McNair, 58.) – Darmian (Wilson, 47.), Schneiderlin (Ander Herrera, 59.), Depay (Lingard, a szünetben), Young (Januzaj, a szünetben) – Carrick (Schweinsteiger, 48.) – Rooney (Blackett, 49.), Mata (A. Pereira, 48.)
g.: Schneiderlin (5.)

Győztes góllal debütált a közelmúltban megszerzett Morgan Schneiderlin a Manchester Unitedben, amely a vártnál nehezebben gyűrte le a Club Américát. A Unitedben pályára lépett a szintén frissen érkező Bastian Schweinsteiger is, de a sorcsere nem hozta meg a várt eredményt, legalábbis gólok tekintetében, hiszen a csapat hiába játszott fölényben mexikói riválisa ellen, eme statisztikában meddő maradt.

https://youtu.be/zcvCdAyN41o

Több bravúrra is szüksége volt Keylor Navasnak. - fotó: Facebook.com/Real Madrid

Több bravúrra is szüksége volt Keylor Navasnak. – fotó: Facebook.com/Real Madrid

Real Madrid – AS Roma 0-0 – tizenegyesekkel: 6-7
Real Madrid: K. Navas – Carvajal (Danilo, 70), S. Ramos (Pepe, a szünetben), Varane (Nacho, a szünetben), Marcelo (Arbeloa, a szünetben) – Jesé (Kroos, 58.), Modric (Isco, a szünetben), Ödegaard (Cheryshev, a szünetben), C. Ronaldo (Benzema, a szünetben) – Bale (Vazquez, 56.), Illaramendi (L. SIlva, 56.)
Roma: De Sanctis – Maicon (Florenzi, a szünetben), Falque (Iturbe, a szünetben), Leandro (Manolas, 61.), A. Cole (Torosidis, a szünetben) – Nainggolan (Paredes, 52.), Ucan (Pjanic, a szünetben), Yanga-Mbiwa (Capradossi, 62.) – Gervinho (Ljajic, a szünetben), Totti (Doumbia, 33., Destro, 63.), De Rossi (S. Keita, 51.)
g.:

A Roma tizenegyesekkel verte meg a Real Madridot. - fotó: Facebook.com/AS ROMA

A Roma tizenegyesekkel verte meg a Real Madridot. – fotó: Facebook.com/AS ROMA

Remek, lendületes összecsapáson játszott gól nélküli döntetlent a Real Madrid és a Roma a Bajnokok Nemzetközi tornáján. Mindkét csapat igyekezett megtörni ellenfelét, ám ez a kapusok remek teljesítményének köszönhetően nem sikerült. Pedig az első félidőben a legerősebbnek tartott Madrid futott ki, míg a Roma szintén a várható bajnoki kezdőjével állt fel. A szünet után mind Rudi Garcia, mind Rafa Benitez átrendezte a sorokat, aminek következtében visszaesett kissé a teljesítmény, szép megoldásoknak így sem voltunk híján. Miután azonban nem született gól, jöhettek a tizenegyesek, amelyeket az olaszok rúgtak higgadtabban. Ráadásul olyannyira, hogy mindössze a hetedik kör döntött az olaszok javára, miután Vazquez kihagyta a saját tizenegyesét.

Real Madrid – AS Roma 6-7
tizenegyesek: Danilo, Kroos, Silva, Isco, Benzema, Nacho ill.: Pjanic, Ljajic, Destro, Florenzi, Iturbe, Paredes, Keita

Gavalovits Sándor