Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany Kupa: botrányos elődöntő után, Mexikó a fináléban! – videóval

Miután a címvédő USA elvérzett az Arany Kupa elődöntőjében Jamaica ellenében, már csak a karibi csapatnak kellett ellenfelet találni a döntőre. Az eddig menetelő Mexikó ezúttal is érdekes körülmények között lépett túl ellenfelén.

 

Kép forrása: news.yahoo.com  Az utolsó percekben sajnos elszabadultak az indulatok...

Kép forrása: news.yahoo.com
Az utolsó percekben sajnos elszabadultak az indulatok…

 

 

Panama – Mexikó 1-2 (1-0 h.u. 1-2,1-2)
Gólszerzők: Torres (56.) ill. Guardado (90+9., 105.- mindkettő büntetőből)
Kiállítva : Tejada (24.)

A jóval esélytelenebbnek tartott panamai csapat a lehetőségekhez mérten állt ki Mexikó ellen, és főként a védekezésre koncentráltak, míg az USA kiesésével első számú esélyessé előlépő mexikóiak folyamatosan rohamozták ellenfelük kapuját. Az indulatok igen gyorsan elszabadultak talán a nagy tét miatt is. A 24. percben Luis Tejada ugrott fel védőjével a félpályánál fejelni, és a felugró támadó karja a Maza arcát érte, aki ettől úgy rogyott össze, hogy a játékvezető azonnal piros lapot adott a csatárnak. A rövid lökdösődés és elégedetlenség közben a negyedik játékvezető is meleg perceket élt át a mexikói kispad mellett, de végül folytatódhatott a találkozó, immár igen felpaprikázott hangulatban. A mexikói csapat még jobban megnyomta a mérkőzést, és igyekeztek mihamarabb betalálni a panamai kapuba, de ez végül az emberhátrányban lévő csapatnak sikerült: Torres az 56. percben egy szöglet után fejelt Ochoa kapujába, és nagyon érett a meglepetés, akárcsak a másik elődöntőben. De ezúttal sem húzta ki a legvégéig a mexikóiak ellenfele, jött, a már a negyeddöntőben is nagy felháborodást kiváltó büntető. A 89. percben a panamai Torres és a mexikói Esquivel harcolt a labdáért a tizenhatoson belül: a támadó előbb megrántotta a védőt, aki ettől egyensúlyát vesztve a földre huppant, de még sikerült kiemelnie a labdát. Ám amikor megpróbált felállni, ismét csak a földre huppant, pontosan rá a labdára, amiért a jaátékvezető tizenegyest ítélt. A felvételek alapján igen kétséges a jogossága, és ezt a panamaiak olyannyira nehezményezték, hogy le akartak vonulni a pályáról, majd az oldalvonal mellett összetűzésbe kerültek a nézőkkel, a negyedik játékvezetővel, és az asszisztenssel is. Végül megérkeztek a mexikói fiúk is és már mindenki lökdösött mindenkit. Közel tíz perc kellett, míg lecsitultak a kedélyek, és a 99. percben Guardado belőhette a hosszabbítást jelentő büntetőt. Következhetett a kétszer 15 perces ráadás, és az újabb büntető: két védő szorításában Orozco esett nagyot, és úgy tűnt ezúttal teljesen jogos a tizenegyes. Guardado nem is hibázott, így Mexikó 2-1-re legyőzte Panamát és az Arany Kupa fináléjában Jamaica lesz az ellenfele.

http://www.dailymotion.com/video/x2yyrho_panama-vs-mexico-1-2-gold-cup-highlights-2015-latest-football-news-video-clips-hd_sport

Bronzmeccs: 
Július 25., szombat – 22:00 USA – Panama
Döntő:
Július 27., hétfő – 01:30 Jamaika – Mexikó

A góllövőlista élmezőnye
1. Dempsey (USA) – 6 gól
2. Guardado (Mexikó) – 5 gól
3. Peralta (Mexikó) – 3 gól

Demmel László