Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Szuperkupa: Elbukott a Bayern! – videóval

A 2015/2016-os szezon klubszinten első élvonalbeli német tétmeccsén rangadóra került sor, ugyanis a Wolfsburg és a Bayern egymás ellen szálltak harcba a Szuperkupáért! A bajorok a bajnoki címet szerezték meg az elmúlt szezonban, pont a VfL-t maguk mögé utasítva, míg a Farkasok a Kupában diadalmaskodtak a Dortmund ellen. Végül történelmi siker született, melyhez Bendtner hőssé válására volt szükség!

VfL Wolfsburg, Német Szuperkupa

Történelmi sikert aratott a Wolfsburg csapata, amely először hódította el a Szuperkupát! (forrás: vfl-wolfsburg.de)

NÉMET SZUPERKUPA
VOLKSWAGEN ARENA

VfL Wolfsburg – Bayern München 1-1 (0-0), tizenegyesekkel: 5-3
Helyszín: Volkswagen Arena – 30.000 néző
Vezette: Marco Fritz
Gólszerzők: Bendtner (89′), ill. Robben (49′)
Sárga lapok: Guilavogui (35′), Naldo (71′), Perisic (77′) ill. Douglas Costa (21′), Vidal (82′)

VfL Wolfsburg: Casteels – Rodriguez, Klose, Naldo, Vierinha – Arnold, Guillavogui – Perisic (Kruse 70′), De Bruyne, Caligiuri (Schürrle 63′) – Dost (Bendtner 70′)
Vezetőedző: Dieter Hecking

Bayern München: Neuer – Lahm, Boateng, Benatia, Alaba – Xabi Alonso – Robben, Müller (Götze 84′), Thiago Alcantara (Vidal 84′), Douglas Costa – Lewandowski (Rafinha 72′)
Vezetőedző: Josep Guardiola

Az új szezon első német tétmeccsére került sor klubszinten, amely ráadásul rangadó volt a javából, hiszen a Wolfsburg a Bayern München ellen lépett pályára, a tét pedig a Szuperkupa megszerzése volt! A VfL otthonában indult útjára a labda.

A találkozó a bajnoki címvédő számára indult jobban, hiszen a 8. percben Xabi Alonso szöglete után Boateng lőhetett tisztán, ám a válogatott védő löketét követően a labda a felső lécen csattant! Ekkor rögtön indult a Wolfsburg kontrája, de Neuer jól robbant ki kapujából és fejjel vetett véget az ellenfél támadásának. Nem kellett sokat várni arra, hogy a Farkasok is helyzetbe kerüljenek, ugyanis a 13. minutumban Vierinha a tizenhatos jobb sarkáról vállalkozott lövésre, azonban a labda kicsivel célt tévesztett – ez veszélyesnek tűnt! A 25. percben újra a Bayern villant – ekkor Douglas Costa tette volna be a labdát Lewandowskinak a kapu előterébe, de a lengyelig nem jutott el a játékszer, ugyanis azt eltakarította a védelem. A 34. percben viszont saját játékosa révén került veszélybe a Bayern kapusa. A beadásba Benatia kapott bele, Neuer pedig védésével megakadályozta, hogy öngól szülessen. A félidő hajrájában, a 43. percben De Bruyne jutott túl a kapujából rosszul kifutó Neueren, azonban az üres kapuba nem tudta berúgni a labdát a Wolfsburg játékosa – a belga lövése célt tévesztett, s a labda mellé szállt.

A fordulás után nem kellett igazán várni arra, hogy megszülessen a Szuperkupa meccs első találata! A 49. minutumban Douglas Costa beadását nem tudta megfogni a Wolfsburg kapusa, a labdára pedig így érkezett Lewandowski és Robben is, utóbbi pedig bepofozta a játékszert a kapuba (0-1)! Próbálta megrázni magát a hazai környezetben futballozó együttes, de az 54. minutumban Klose fejesét mentette Neuer, majd 4 perccel később Dost löketét is kifogta a világbajnok hálóőr. A hajrához közeledve jött egy újabb Neuer védés, így nem változott az állás a 80. percben sem – ekkor Vierinha távoli löketét hárította szépen a német kapuvédő. Ennek ellenére végül a Bayern tűnt még veszélyesebbnek, amely bebiztosíthatta volna sikerét még egy góllal. Vidal is bemutatkozott, aki a 84. percben Thiago Alcantara-t váltotta. Már zsebben érezhette a győzelmet a Bayern, amikor a 89. percben jött az egalizálás! Ekkor De Bruyne betett labdáját a Boatenget megelőző és korábban Dost-ot váltó Bendter lőtte be (1-1)! Ezt követően már nem esett gól, így jöhetett a tizenegyespárbaj!

A büntetők rúgását a Bayern kezdte meg, név szerint pedig az új szerzemény, a Juventustól leigazolt chilei Arturo Vidal! A dél-amerikai higgadtan értékesítette a büntetőjét, akárcsak az őt követő Rodriguez (1-1). Majd Casteels nagy védése jött, ugyanis Xabi Alonso léc alá tarló lövését lábbal az égbe rúgva hatástalanította a büntetőt a Wolfsburg kapusa! De Bruyne pedig nem hibázott – nagyon kinézték maguknak a bal alsót a labdarúgók. Előnybe került a VfL (2-1). Érkezett Robben, aki szépen talált be, majd Schürrle is így tette (3-2). Lahm is belőtte a labdát, a Bayern csapatkapitánya után pedig Klose is gólt ünnepelhetett (4-3). Jött az ötödik sorozat, amely Douglas Costa góljával vette kezdetét. Bendtneren múlott végül is minden, a dán labdarúgó pedig ismét betalált, ezzel a Wolfsburgot története során először hozzásegítve a Szuperkupa elhódításához (5-3)! A hős így Bendtner lett, aki megnyerte a meccset a csapatának!

A Bayern 2012-ben tudott legutóbb nyerni Szuperkupa meccsen, a VfL ezzel szemben tehát most ünnepelhette első sikerét. Ez a két együttes nyitva meg majd az új Bundesliga szezont is, augusztus 14-én, pénteken este, 20:30-tól. Rangadóval indul tehát az élvonalbeli bajnokság is Németországban.

http://www.dailymotion.com/video/x300l0r_all-goals-full-penalties-wolfsburg-1-1-5-4-bayern-munich-01-08-2015_sport

Nagy Dávid