Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megjött Van Gaal válasza a De Gea dilemmára!

Madridból szerződött Manchesterbe, de lehet, hogy visszatér a spanyol fővárosba? Az idei nyár legégetőbb kérdésére nem sikerült egyértelmű választ adnia sem a “Vörös Ördögök” kapusának, sem az érte nagyon teperő Real Madridnak. 

Kép forrása: skysports.com  Belgiumban ismét De Gea irányíthatja a MU védelmét, és akkor fuccs a madridi kalandnak...

Kép forrása: skysports.com
Belgiumban ismét De Gea irányíthatja a MU védelmét, és akkor fuccs a madridi kalandnak…

Minden kétséget kizáróan nem sikerült még pontot tenni az ügy végére, ám a Manchester United holland menedzsere, Louis van Gaal meglépte a magáét, és ezzel alighanem sakkot adott a Real Madridnak. Hogy lesz-e belőle matt, az hamarosan elválik, mindenesetre a döntés innentől kezdve csak és kizárólag a “Királyi” klubon múlik. A “Vörös Ördögök” jövő hét kedden, augusztus 18-án a Bajnokok Ligája selejtezőjében a belga Club Brugge csapatával találkoznak, és a ma kihirdetett angol keretben, bizony ott szerepel David De Gea neve is. Vagyis, hiába nem lépett pályára a Tottenham Hotspur elleni bajnoki rajton a spanyol válogatott kapus, a Brugge ellen bevetheti Van Gaal, és akkor bedőlhet a Real Madrid-féle szerződés.

Az UEFA szabályzata ugyanis kimondja, hogy egy BL-idényben a játékosok csak egy klubban szerepelhetnek, azaz, ha De Gea kapuba áll egy hét múlva, akkor a már biztos csoportkörös Real Madridnál nem számíthatnának rá a legerősebb sorozatban, ahol talán a legnagyobb szükségük lehetne egy kiváló kapusra. De Gea szerződése még egy évig él, 2016 nyarán ingyen igazolhatóvá válna, de a mindent azonnal akaró Realnál erre aligha van időkeret. Ha valóba komolyak a spanyolok szándékai akkor itt az idő lépni, a jelzőrakétát már fellőtték Manchester fölé. David De Gea menni szeretne, a Real Madrid vinné, de a MU nem adná olcsón, és ezt a holland menedzser döntése is kiválóan érzékelteti. Értékes portékára leltek a vörösök, és ezt a “Blancók” is tudják, nem hiába képtelenek elereszteni a hálóőrt. De most emberükre akadtak Van Gaalban, aki 64 évének minden tapasztalatával, egy ravasz lépésre szánta el magát, megunva a megyek-maradok helyzetet. Fel van adva a lecke, de korántsem dőlt még el minden. A szappanopera befejezése, jövő kedden, Belgiumban várható.

Demmel László