Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ManUtd: „Rooney a legjobb, de már nem olyan népszerű”

Ezekben a pillanatokban játszik egymással a Manchester United, és a Newcastle United együttese, amely csapatok rivalizálása nagyon komoly múltra tekint vissza, még ha előbbi klub sokkal sikeresebb is. A „Szarkák” menedzsere, Steve MclCaren a találkozó előtt elárulta véleményét az ellenfél egyik kulcsemberéről, akit saját bevallása szerint nagyon nagyra tart.

www.sportsjoe.ie

www.sportsjoe.ie

A bizonyos emlegetett kulcsember pedig nem más, mint az a Wayne Rooney, akivel McClaren még az angol válogatottnál dolgozott együtt. A Newcastle mestere éveken át dolgozott együtt a Manchester United támadójával, így alaposan kiismerte mind emberileg, mind szakmailag.

A mai meccs előtt McClaren megcáfolta próbálta azt az elképzelést, miszerint a 30 esztendős Rooney belefakult volna saját karrierjébe:
„Nem, nem hiszem, hogy fennáll a kiégés veszélye. Sajnos ez egy kritika. De higgyék el, mindig mindent kiad magából. Mindig jó munkát végez a csapat szárnyán, közepén, játékmestereként, vagy csatáraként. Értsék meg, hogy ő az egyik legjobb játékos az angol történelemben. Lehet, hogy már nem olyan népszerű, mint tíz éve. Nem kétséges, hogy a legjobb, aki csak most szóba jöhet. Azt emberek azt mondják, hogy nem jó a nagy mérkőzéseken, nagyobb tornákon. Pedig ez egy csapatsport. És túl gyakran a csapata nem volt a jó, ami így nehéz volt neki. Ő az egyik legjobb játékos, akivel valaha dolgoztam.” – fényezte az ellenfelet, McClaren.

Balogh József