Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Az Atleti nehézkesen nyert a nyitányon

A matracosok mellett nyert még az Espanyol, továbbá egy döntetlen született.

www.marca.com

www.marca.com

SPANYOLORSZÁG
PRIMERA DIVISION
1. FORDULÓ

Atlético Madrid – Las Palmas 1-0 (0-0)
G: Griezmann (16′) ill. –

A mérkőzés egy kicsit lagymatagul indult és a gól sem egy remek akcióból született. A matracosok 20 méterről végezhettek el szabadrúgást, amihez Griezmann állt oda, és a francia támadó bevarrja a kapuba, igaz ehhez kellett az is, hogy megpattanjon a sorfal egyik tagján, 1-0! Az újonc kis csapat pedig állta a sarat az egyik spanyol “óriással” szemben, és az Atléti még a 16-osig is alig jutott el nemhogy gólhelyzetbe kerüljenek. A 40. percig kellett várni a következő valamirevaló lehetőségre, akkor egy kipattanót lőtt rá Filipe Luis, de 2 méterrel elkerülte a kaput. A félidő legvégén még egyszer Griezmann villant, de remek csele után a lövés gyengébbre sikerült és Raul kitudta paskolni. Így 1-0-val mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidő sem sikerült sokkal izgalmasabbra, csak két kapufát tudunk feljegyezni. Az 58. percben David Simon érkezett remekül a beadásra, de fejese csak a kapufát találta el. A másik kapufát a hazaiak üdvöskéje, Koke találta el szabadrúgásból a mérkőzés hajrájában. A vendég csapat nem vallott szégyen, sőt, majdnem sikerült egy pontot elcsennie ellenfelétől.

Espanyol – Getafe 1-0 (1-0)
G: S. Sevilla (3′) ill. –
Kiállítva: Vergini (82′ – Getafe)

Az Espanyol hiába játszott gyengébben, mint ellenfele a gyors góljuknak köszönhetően begyűjtötték a 3 pontot a katalánok. A támadó középpályás 17 méterről rúgott védhetetlen szabadrúgásgólt, ezzel juttatja a győzelemhez csapatát. A Getafe hiába jött előre, komolyabb lehetőséget nem sikerült kialakítaniuk, sőt, a hajrában Verginit ki is állították második sárgával.

Deportivo La Coruna – Real Sociedad 0-0 (0-0)
G: –

A Deportivo valamivel többet tett a győzelemért, de a gól sem nekik sem az ellenfélnek nem sikerült, akiknek mindössze két kaput eltaláló lövése volt. Nagy helyzetet azonban egyik csapat sem tudott kialakítani, így igazságos döntetlen született.

Szajevics Patrik