Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Nagyarányú MTK-siker – folytatódik a bajnokság

Ezúttal is Medgyes Péter együttese nyitotta a fordulót, amely végül kilenc gombóccal küldte haza az egyik újoncot.

Kilencszer örülhetett az MTK. - fotó: facebook.com/MTKCsajok

Kilencszer örülhetett az MTK. – fotó: facebook.com/MTKCsajok

Ismét alapemberek nélkül kezdett a kék-fehér együttes, amelyből hiányzott Méry Rita, Papp Dóra, Vicsek Nóra és Vesszős Mercédesz, míg Pádár Anita „csak” a kispadon kezdett ezúttal is. Ebből is látszik, mennyire erős lehet az idei MTK, amely az első fordulóban a Szegedet megverő Győrt fogadta. A mérkőzés után érdekes nyilatkozatot tett Horváth Tamás, a kisalföldiek edzője, aki elmondta, két játékosára nem számíthatott, mert mást választottak a találkozó helyett, míg Fleck Nikolett sérülés miatt nem állhatott a győriek rendelkezésére. Ennek ellenére az első félórában a szervezett zöld-fehérek megizzasztották a bajnoki címét visszahódítani kívánó MTK-t, olyannyira, hogy egészen a félidő hajrájáig csak egyszer tudott beköszönni a kék-fehér csapat Herczeg Andrea révén – még az elején. Ám a szünet előtt ritmust váltottak Demeter Rékáék, és ki más, mint Herczeg újabb két góljával nyugodtan vonulhattak pihenni. Előbb már-már a klasszikus Barcelonát idéző labdajáratás után lőtt az addig is jól védő Mészár Krisztina hálójába, majd egy parádés szabadrúgással jelentkezett a hazaiak 94-ese. Fordulás után viszont beindult a henger. A szünetben aztán pályára lépett Pádár is, és a Dorogról igazolt Nagy Ágnes is. Alig három perc elteltével kiosztotta első asszisztját is Herczeg, Nagy Lillával rúgatott gólt, tíz percre rá Kaján tizenhét méteres bombája akadt fenn a győri hálón, de ezzel még nem volt vége a gálaelőadássá váló mérkőzésnek. Pádár Anita kétszer is villant, miközben Nagy Lilla és Kaján Zsanett is újabb gólokkal szomorította az egyébként jól küzdő ETO-t, amely ezen a napon – főképp a második félidőben – nem nagyon tudta felvenni a tempót, melyet az MTK diktált. A gólok mellett azonban ki kell emelni Mészár Krisztinát, akin semmi sem múlott, sőt, sokat köszönhet az U19-es válogatottnak csapata, míg az MTK a kilenc rúgott gól mellett több nagy helyzetet is elpuskázott. Ezzel elég magasra tette a lécet a kék-fehér csapat, bár még nagyon az elején járunk, az erőviszonyok kezdenek kikristályosodni.

Mészár Krisztinán (pirosban) semmi sem múlott. - fotó: Facebook.com/etofcgyornoicsapat

Mészár Krisztinán (pirosban) semmi sem múlott. – fotó: Facebook.com/etofcgyornoicsapat

MTK – ETO FC Győr 9-0 (3-0)
Lantos sportközpont, 40 néző, vezette: Zám László (Antal Szabolcs, Reszler Csaba)
MTK: Varga L. – Nagy A. (Tell Zs., 65.), Demeter R., Pinczi, Szabó Zs. – Hummel-Smuczer, Herczeg A. – Nagy L., Palkovics (Pádár, a szünetben), Diószegi (Nagy Á., a szünetben) – Kaján
ETO: Mészár K. – Fél A., Szűcs L., Mészáros D., Fél P. – Zemlényi Cs. (Kardos E., 66.), Öreg C., Soós A., Németh L. – Süle D., Kovács L.
g.: Herczeg A. (8., 35., 39.), Nagy L. (48., 64.), Kaján (58., 82.), Pádár (62., 87.)
s.: Nagy Á. (71.), Demeter (83.)

Rangadó Kőbányán

A Bajnokok Ligája selejtező után a Ferencváros is bekapcsolódik a küzdelmekbe, az Astrát látja vendégül Dörnyei Balázs együttese. Azt láthattuk, hogy mennyire más játékot játszik a csepeli alakulat a nyári változások után, míg a Fradi a jól megszokott futballjával okozhat ismételten kellemetlen perceket ellenfelének. A két együttes így valódi rangadót vív majd, és ha támadófutballról beszélünk, akár gólgazdag összecsapással szórakoztathatja a kilátogató szurkolókat a Bihari úton.

A javítás reményével

Nem sok sikerélménye volt a Feminának és a Viktóriának a nyitó körben. Előbbi Csepelen kapott ki nagyon, míg a szombathelyiek az MTK ellen veszítettek fél tucattal. Hogy melyik csapat lábal ki előbb a rossz sorozatból, nagy kérdés, de az esélyek ezúttal valamivel a Viktória felé billentik a mérleg nyelvét, mert bár voltak távozóik, a keret nagy része egyben maradt, míg Rákospalotán kulcsemberek hagyták el a csapatot, és az újak még nem teljesen szoktak össze a régebb óta a piros-fehéreket szolgálókkal. Hiányzók itt is akadnak, hiszen Molnár Eszter sérülése után Csizmók Adriennre hárul a feladat, hogy hátul irányítson.

Első bálozás

Újoncként mi más is lehetne a Kóka KSK-FNLA célja, mint letenni névjegyét az élvonalban? Nos, Berla Attila együttese kiváló terepen mutatkozhat be, hiszen a nyáron nehezen összeálló Szeged otthonában kezdi meg szereplését a Fradi akadémiájaként, de mégis különálló sportszervezetként működő klub. Az előző hétvégén a Kóka szabadnapos volt a Ferencváros kupaküzdelmei okán – szeptember végén pótolják a találkozót – a Szeged viszont Győrben szenvedett súlyos vereséget, márpedig Cserenkó Szabolcs biztosan nem arról álmodott, hogy pofozógép lesz a csapata, de mint azt ő is elmondta, ez a bajnokság most erről fog szólni, mert keveset készülhettek a lányok.

A program:
12.00 Szegedi AK – Kóka KSK-FNLA
Felső Tisza-parti stadion, vezeti: Borbás Bottyán Aurél (Csamangó Tamás, Förgeteg Lívia)

17.00 Ferencvárosi TC – Astra HFC
Kocsis Sándor Sportközpont (Bihari út), vezeti: Gelb Tamás (Király Gergő, Kovács Brankó)

18.00 1. FC Femina – Viktória Trend-Optika
Budai II. stadion, vezeti: dr. Szanyi Ádám (Nyekita Brúnó, Milavecz Péter)

A bajnokság állása:Bemutató1
Góllövőlista:
4 gólos: Staar Gabriella (Astra)
3 gólos: Herczeg Andrea, Nagy Lilla (MTK)
2 gólos: Kaján Zsanett, Pádár Anita (MTK)

Gavalovits Sándor