Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: Két távozó, egy érkező?

Felpörögtek az események a Manchester United háza táján az elmúlt pár napban. A jelentős erősítésekkel már aligha számoló angol klub hajlandó elengedni két játékosát is, de kiszemeltjük csak egy van, mégsem kell pánikba esniük. 

Kép forrása: goolfm.net  Chicharito elhagyta Madridot, De Gea éppen oda tart. Most mindketten távoznak Manchesterből?

Kép forrása: goolfm.net
Chicharito elhagyta Madridot, De Gea éppen oda tart. Most mindketten távoznak Manchesterből?

 

Szinte már biztosra vehetjük, hogy véget ért a nyár egyik leghosszabb sagája, a David De Gea-ügy, és a spanyol kapus távozása a Real Madridhoz lehet a nyitja, a holland válogatott Jasper Cillessen érkezésének. A hírek szerint a mai nap folyamán De Gea megérkezik Madridba, ahol az orvosi vizsgálatok után alá is írhatják a szerződést, és 29 millió font ellenében a Realhoz szerződik. De a Manchester United sem marad hoppon, ugyanis Louis van Gaalnak, mint egykori holland szövetségi kapitánynak, az “Oranje” első számú hálóőre a kiszemeltje. A jelenleg az Ajax Amsterdam kapuját őrző 27 éves Jasper Cillessen a piros-fehéreket irányító Frank De Boer szerint nem eladó, de az átigazolási hajrában alighanem tudnak az angolok olyan ajánlatot tenni, ami elgondolkodtatja az Ajax vezetőit. Nincs már sok idejük a feleknek, gyorsan nyélbe kell ütni az üzletet, ha nem akarnak bajba kerülni a hamarosan lejáró transzferidőszak miatt.

Ám a MU-nál nem csak De Gea jövője volt kérdéses: a csapat tavaly, a Real Madridnak kölcsönadott támadójának, Javier Hernándeznek is el kell gondolkodnia a jövőjén. A “Vörös Ördögöknél” létszámfelettivé váló mexikói csatár nem vallott szégyent Spanyolországban, de idén már nem tartottak igényt a szolgálataira, és a MU tájékoztatása szerint, ha talál magának csapatot, akkor ingyen távozhat. Ennek némileg ellentmond, hogy a Tottenham megtette ajánlatát Chicharitóért, ám azt élből elutasították Van Gaalék, persze könnyen lehet, hogy csak azért, hogy ne a Spurst erősítse a játékos. De nem kell így sem félnie Javier Hernándeznek, mert a német Bundesliga egyik élcsapata, a Bayer Leverkusen szívesen látná soraiban, és élénken érdeklődik is a mexikói iránt. Egyelőre a Bundesliga tűnik a legkézenfekvőbbnek, de még befuthat egy olyan ajánlat, ami miatt hátat fordít a támadó a német futballnak. Várjuk ki a végét!

Demmel László