Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Firenzei és nápolyi blama

A Napoli és a Fiorentina egyaránt csalódott lehet, előbbi kétgólos előnyt szórakozott el hazai pályán a Sampdoria ellen, utóbbi meg idegenben szenvedett vereséget a Torinótól. 

Éder volt a vendégek megmentője - Forrás: facebook.com

Éder volt a vendégek megmentője – Forrás: facebook.com

Napoli – Sampdoria: 2-2 
G: Higuaín (9., 39.) ill. Éder (bün. 58., 59.)

Gyönyörű góllal szerzett vezetést a Napoli, Insigne ugratta ki remekül Higuaínt, aki átbökte a labdát a kivetődő Viviano felett. Insigne továbbra is nagyon élt, 3 perccel később a kapufát találta el, utána meg ígéretes helyzetből durrantott csúnyán mellé. Még a félidő vége előtt Higuaín megduplázta az előnyt, ezúttal Allan találta meg, az argentin támadó pedig nagyszerűen lőtte ki egyből a hosszú alsót.

A hazaiak jól teljesítettek, semmi nem utalt rá, hogy a szünet után a Samp visszajön, pedig pontosan ez történt. Előbb Fernando harcolt ki büntetőt, amit Éder értékesített, majd megint ő szinte rögtön a középkezdés után kilépett, előbb elküldte Koulibalyt, majd Albiolt és végül higgadtan jobbal belsőzött a kapuba. A Napoli ment a győzelemért, de csak kinyíltak, amit kis híján meg is büntetett a Sampdoria, egy kontra végén Muriel életerejű bombáját tolta a lécre Reina, hogy legalább az egyik pontot otthon tartsa csapatának.

Torino – Fiorentina: 3-1
G: Moretti (67.), Quagliarella (69.), Baselli (77.) ill. Alonso (10.)

A firenzeiek viszonylag korán vezetéshez jutottak, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kalinic került helyzetbe, az ő lövését még védte Padelli, de a kipattanót Alonso bevágta. A Torino akár az első félidőben egyenlíthetett volna Quagliarella révén, azonban Tatarusanu bravúrt mutatott be. A második játékrészben aztán 2 perc alatt megfordította a mérkőzést a hazai együttes, előbb Moretti szerzett gólt szögletből, majd Quagliarella fejezett be egy akciót egy az egyben. A Fiorentina próbált változtatni, a helyzetük viszont még rosszabbra fordult, mert Baselli a 77. percben 25 méterről bombázott a kapuba, ezzel pedig eldöntött mindent. Quagliarella még a legvégén növelhette volna az előnyt, Tatarusanu viszont odaért, így maradt a 3-1.

Udinese – Palermo: 0-1
G: – ill. Rigoni (8.)
Kiállítva: – ill. Struna (70.)

Itt is korán vezetést szerzett a vendég csapat, Rigoni fejelte a kapuba Vázquez beadását, és bár ezután a Palermo nem jelentett különösebb veszélyt a kapura, az előny sikerült megtartaniuk. Thereau próbálkozott kifejezetten nagy lendülettel, de sem neki, sem másnak nem jött össze a gól, így hiába az emberelőny, nem tudott pontot szerezni az Udinese.

Tereh Balázs