Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Victor Valdés miatt ment Pedro a Chelsea-be?

Érdekes magánbeszélgetés részleteit osztotta meg a nyilvánossággal a spanyol világbajnok Pedro. Az FC Barcelona egykori, a Chelsea jelenlegi támadója a londoni szerződés aláírása előtt egyeztetett korábbi csapattársával, aki megadta a végső lökést a csatárnak, döntése meghozásában. 

Kép forrása: reddevilarmada.com  Valdés és Pedro sok szép sikert értek el a Barcelona csapatával, és a spanyol válogatottal

Kép forrása: reddevilarmada.com
Valdés és Pedro sok szép sikert értek el a Barcelona csapatával, és a spanyol válogatottal

 

Pedro aláírásáért nem csak a bajnoki címvédő Chelsea, de egyik kihívójuk, a Manchester United is hajtott, ám végül a “Vörös Ördögök” hoppon maradtak, és az Európa-, és világbajnok támadó a kékekhez igazolt. A hivatalos verzió szerint José Mourinho egy rövid telefonbeszélgetésben győzte meg a 28 éves támadót, hogy jó helyen lesz a Chelsea-ben, így könnyű szívvel választotta kérői közül a Premier League élcsapatát. Ha valakit a világ egyik legkarizmatikusabb, és legsikeresebb menedzsere hív, akkor nem szoktak sokat gondolkodni az ajánlaton, így volt ezzel Pedro is. Igen ám, de a spanyolt hívta egy másik, nem kevésbé kisebb klub, egy igencsak sikeres szakemberrel az élen. A Manchester Unitedet irányító holland Louis van Gaal szintén szerette volna leigazolni az FC Barcelonánál parkolópályára került támadót, de végül meg kellett elégednie ezúttal a második hellyel, ami jelen esetben semmire sem elég. Most Pedro egy interjúban elárulta, hogy kikérte egykori barcelonai csapattársa, Victor Valdés véleményét is a MU-ról, és a kapus nem éppen hízelgően nyilatkozott Van Gaalról, mint menedzseréről.

“Teljesen normális, hogy az ember érdeklődik egy új szerződés aláírása előtt, így tettem én is. Beszéltem Victor Valdéssel, aki elmondta, hogy a MU valóban az a nagy klub, amit ismernek az emberek: nagyszerűek a körülmények, a csapat nagyon jó, csak a menedzserrel akadnak problémák. Victor szerint minden professzionális Manchesterben, de Van Gaallal vannak nézeteltérései. Akkor már Victor nem volt a MU kapusaként komolyan számba véve, eléggé el volt keseredve, hiszen mindig is profin végezte a dolgát, mégsem számítottak rá. Nem befolyásolta a döntésemet a beszélgetésünk, hogy a Chelsea-hez igazoltam. A MU sokáig húzta az időt, és nem éreztem, hogy komolyan akarnak engem, míg a Chelsea-nél ez nyilvánvaló volt, minden percben éreztették velem, hogy számítanak rám. Határozottabbak voltak, és ez megkönnyítette a döntésemet.” 

Victor Valdésnek eddig sem volt felhőtlen a kapcsolata a holland menedzserrel, de ezután aligha fognak jobban közeledni egymáshoz. Egy mindenki által ismert, és elismert világbajnok támadóról maradtak le Van Gaalék, és helyette kereshettek valaki mást, akit meg is találtak a napokban. Igaz, majdnem a duplájába került mint Pedro, és még közel sem tett le az asztalra semmit, de a 19 éves Martial egy szép napon még behozhatja az árát. Valdés viszont alighanem véglegesen leírta magát a Manchester Unitednél, ahol 2016 nyaráig még a kispad közelébe sem fog nagyon odaférni, ha Van Gaalon múlik.

Demmel László