Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ManUtd: Ferguson tudja miért lépett le Pogba

A Manchester United korábbi skót menedzsere, Sir Alex Ferguson frissen megjelent életrajzi könyvében beszámolt arról is, hogy a francia Paul Pogba az elmúlt években miért a Juventus szurkolóit boldogította, és miért nem a „Vörös Ördögök” drukkereit.

www.telegraph.co.uk

www.telegraph.co.uk

A frissen megjelent könyvben Ferguson elárulta ugyanis, hogy egyetlen ember miatt kellett távoznia Pogbanak a Manchester Unitedtől. Az a személy pedig nem más, mint Mino Raiola, a francia középpályás menedzsere, aki 2012-ben sikerrel beszélte rá ügyfelét a Torinóba költözésre.

Raiola hírek a foci világában dörzsöltségéről, többek között olyan nehéztermészetű játékosok ügynökeként tartják számon, mint Zlatan Ibrahimovic és Mario Balotelli (is). Az olasz származású, de holland állampolgár Raiola Ferguson állítása szerint szépen behálózta a tinédzser Pogbat, aki így 2009-től csak 2012-ig lehetett a United alkalmazottja.

„Van egy-két futball ügynök, akik nem szimpatikusak, mint Mino Raiola, Paul Pogba ügynöke, aki egy ezek közül. Én nem bíztam benne a attól a pillanattól kezdve, hogy találkoztam vele. Ő let Zlatan Ibrahimovic ügynöke, amikor az az Ajaxban játszott, és végül ő lett Pogba képviselője is, aki még csak 18 esztendős volt annak idején. Mi adtunk egy hároméves szerződést, és egy egyéves megújítási opciót neki, amit alig vártunk, hogy aláírjon. De Raiola hirtelen megjelent a színen, és már az első találkozásunk is kudarc volt. Ő és én olyanok voltunk, mint az olaj és a víz. Innentől kezdve Raiola megkedveltette magát Paullal és a családjával, aztán a játékos aláírt a Juventus-hoz.” – kesergett a múlton, a nyugdíjas ex-sztáredző.

Balogh József