Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiütötte ellenfelét Dárdai csapata, a Hertha BSC

Tovább szárnyal a fővárosi csapat a Hertha BSC a német élvonalban, melynek sikerkovács egyértelműen a vezetőedző Dárdai Pál. A Hamburg álla jól felkopott az Olimpiai Stadionban, Labbadia tanítványait lenullázták. Emberemlékezet óta nem látott pozícióban a győztes. 

25629_hertha-hamburg-1516_25_656x369

Hertha BSC – Hamburger SV 3-0 (1-0)
G:
 Kaluo (17.), Ibisevic (76.) ill. –

Jó, kemény és hajtós mérkőzésre számíthattunk, ám arra talán még maga Dárdai Pál is csak a legmerészebb álmaiban, hogy a hármas sípszó pillanatában 3-0 áll majd az eredményjelzőn. Jól kezdte a mérkőzést a berlini csapat, mint mindig, ezúttal is a hátsó stabilitás megteremtése volt a cél, s ha ez megvolt, lehetett indulni előre. A 17. percben aztán hangrobbanás lett úrrá a stadionban, Kalou révén ugyanis megszerezték a vezetést a hazaiak. A félidőben 1-0 állt az eredményjelzőn, ugyanis  Lustenberger és Lasogga is csak kísérletig jutott.

A fordulást követően is a Hertha előtt adódtak a nagyobb lehetőségek, ám  Darida sem tudta növelni az előnyt. Az egalizálás kapujában Holtby is megtorpant, avagy Jarstein mentette meg a hazaiakat az egyenlítő találattól. A 70. és a 80. perc között aztán nagyon megnyomta a meccset Dárdai csapata, Haraguchi és Ibisevic is közel járt a  gólhoz, de az az utolsó mozzanat nem volt hibátlan, Apropó, Ibisevic, az első helyzet kimaradt, ám jött egy gyors dupla, a 76., majd a 78. percben is rezgett a háló a bosnyák főszereplésében. Hol van már az a nagy góltalansági széria!? Két mérkőzés négy gól, a bizalommal úgy fest élni tud a támadó.

Győzelmével a Hertha BSC immáron 14 pontos, a Schalke 04 mögött negyedik, Bajnokok Ligája indulást érő pozícióban. Igaz vasárnap a Leverkusen győzelem esetén még előzhet, ám így is le a kalappal, erre nem sokan számítottak a szezon kezdetén.

Hannover 96 – Werder Bremen 1-0 (0-0)
G:
 Sane (55.) ill. –

Idegenben kapott ki a Werder Bremen, mely a jónak mondható szezonrajtot követően így már zsinórban négy vereséget számlát. Vendéglátója a Hannover volt az utolsó német klub, mely a 2015/16-os szezonban még nyeretlen volt, most azonban Sane góljával ez a rossz széria is megszűnt. Otthon maradt a három bajnoki pont, a Hannover pedig elmozdult a sereghajtó pozíciójából, melyet a  Stuttgart vett fel.

Őszi Ádám