Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Dobogósok találkoznak az Üllőin – Előzetes

Az OTP Bank Liga 11. fordulójával lezárul az “első kör” a 33 fordulós bajnokságban, nem mellesleg ezek az utolsó mérkőzések a sorsdöntő válogatott találkozók miatti szünet előtt.

hunmodern

A sereghajtó Békéscsaba együtteséhez látogat a dobogóra vágyó MTK. Azonban senkit ne tévesszen meg a csabaiak utolsó pozíciója, hiszen az előző fordulóban a címvédő Videotont verték hazai pályán 2:0-ra. A hazaiaknak minden egyes pontra szükségük van, ha jövőre is az első osztályban akarnak játszani. Az MTK legutóbb Újpesten játszott 2:2-es döntetlent 2:0-ás hátrányból, ám a két kihagyott büntető (egyet értékesítettek) miatt győzelmet szalasztottak el. Ezt szeretnék most pótolni, valamint megszakítani a három mérkőzéses idegenbeli nyeretlenségüket.

A 6.helyezett Paks a 10. Vasashoz látogat a Fáy utcába, azonban a két csapatot mindössze három pont választja el, ez is mutatja, hogy milyen sűrű a mezőny. A kék-fehérek legutóbb a második helyezett Haladástól hoztak el egy pontot, míg az atomvárosiak a Debrecen ellen tartottak otthon szintén egy egységet (mindkét találkozón 1:1 született). A Vasas ha nem nyer, könnyen kieső pozícióban várhatja a szünet utáni folytatást.

Az előző mondat kijelentése azért született, mert a közvetlenül a Vasas mögött álló Videoton a Puskás Akadémiát látja vendégül. A címvédő pocsék formája ellenére ők a találkozó esélyesei, elég ha csak a múltat nézzük, hiszen az akadémisták nem nyerni járnak Fehérvárra. A Vidi legutóbbi két hazai mérkőzését nullára nyerte (Debrecen 1:0, Újpest 3:0), azonban idegenben rendre elbuknak. Ezzel a problémával küzd a Puskás csapata is, ők is otthon gyűjtik pontjaik többségét, idegenben még nyeretlen Robert Jarni csapata.

Rangadót rendeznek a cívisvárosban, mert Debrecenben az Újpest vendégeskedik. A lila-fehérek az első három forduló alatt 7 pontot szereztek, viszont az azóta eltelt hét meccsen csak négy egységgel tudták ezt megtoldani, nem egyszer az utolsó percekben bukva el fontos pontokat. Fordított utat jár be a Loki, akik a kezdésnél ragadtak be, de az elmúlt három körben 7 pont került a nevük mellé, és ezzel már a dobogót ostromolják.

Ha valakik borzalmasan kezdtek, az a Diósgyőr volt, de kezdenek magukra találni a miskolciak (igaz legutóbb pont nélkül maradtak Kispesten) és egy győzelemmel zárkózhatnak a tabella első feléhez, viszont egy vereséggel pozíciókat csúszhatnak vissza, így a Haladás elleni találkozó mindenképp vízválasztó lesz a szünet előtt. A szombathelyiek viszont parádésan szerepelnek, 2. helyen állnak, védelmük szilárd (a legrosszabb /DVTK/ és a legjobb /Haladás/ védelem találkozik Miskolcon), és szeretnének dobogón “szünetelni”, amihez elengedhetetlen a borsodiak elleni pontszerzés.

A 3. helyezett Budapest Honvédra vár a legnehezebb feladat, mert a toronymagasan első Fradihoz mennek az Üllői útra. A Fradi a múlt héten vesztette el hibátlan mérlegét, igaz még így is veretlenek a zöld-fehérek (Puskás Akadémia ellen idegenben 0:0), a Kispest pedig egy utolsó perces győzelmen van túl a Diósgyőr ellen. A Fradi rúgta a legtöbb (20) és kapta a legkevesebb (3) gólt, kényelmes 11 pontos előnnyel vezetnek, és minden mellettük szól. Ez lehet a Honvéd esélye, hogy a nagy előny kényelmessé teheti Bödééket, és egy masszív védekezéssel pontot rabolhatnak a Groupama Arénából.

OTP Bank Liga 11. forduló:

18:00  Békéscsaba – MTK

18:00 Vasas – Paks

18:00 Videoton – Puskás Akadémia (TV: M4 Sport)

18:00 Debrecen – Újpest

18:00 Diósgyőr – Haladás

20:30 FTC – Honvéd (TV: M4 Sport)

Munkácsi Ádám