Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Van Gaal: “Nem érdemeltünk győzelmet!”

Nem sűrűn hallani a Manchester United holland menedzserétől dicsérő szavakat, ám a Crystal Palace otthonában lejátszott bajnoki után Louis van Gaal is végre elismerően nyilatkozott. Az ellenfélről. 

cabaye

 

A Manchester United a hétközi Ligakupa kiesés után Londonba látogatott, és előzetesen a Crystal Palace elleni mérkőzés sem ígérkezett könnyűnek. Alan Pardew vezetésével a Palace kiemelkedően teljesít az idényben, és a Leiecester City mellett a másik kellemes meglepetés a Premier League 2015/16-os szezonjában. A londoniak jelenleg a 8. helyen állnak a tabellán, és begyűjtötték a Chelsea skalpját is idegenben, legutóbb pedig azt a Manchester Unitedet állították meg, amely nem titkoltan idén a bajnoki trófeára hajt. Nos, hiába minden igyekezet, a MU nem tudott ellenfele fölé nőni, sőt, örülhetnek Rooneyék, hogy egyáltalán ponttal távoztak a Selhurst Parkból szombaton. A Yohan Cabaye vezette piros-kékek gyenge helyzetkihasználásán (és De Gea remek formáján) múlt csak, hogy nem lett örömünnep a londoni délutánból. És ezt a vendégek menedzsere, Louis van Gaal is nagyon jól látta.

“Ha nem alakítasz ki helyzeteket, nem panaszkodhatsz. A Middlesbrough ellen több esélyünk volt gólt szerezni, de ma ez is elmarad. Ma nem volt még csak esélyünk se nyerni. Azt hiszem nyilvánvaló, hogy a Palace nagyon jól kezdett, és minden labdáért megharcoltak, melyeket el is nyertek tőlünk. Nem tudtunk velük mit kezdeni. Aztán 15 perc után visszajöttünk  a meccsbe, és Ander Herrera révén volt lehetőségünk is, de ennyi volt csak. A második félidőre több ereje maradt a Crystal Palace-nak, és folyamatosan nyomás alatt tartottak minket. Nem mi voltunk a jobbak, és ez aggodalomra ad okot, ma nem érdemeltünk győzelmet. Jobb volt a Palace, ezt el kell ismernünk. Az elmúlt két meccsen nem találtunk a kapuba, így a pont mellett másnak nem örülhetünk. A következő meccsen már gólt kell szereznünk végre.” 

Idegenbeli egy pontjával a MU kissé leszakadt a két, egyaránt 25 pontos csapattól, a Manchester Citytől, és az Arsenaltól, de Van Gaal csapata elé még a Leicester City is beférkőzött. Jövő hétvégén a West Bromwich Albion ellen javíthatnak Matáék, és visszavághatnak a birminghami csapatnak a májusban elszenvedett vereségért. A WBA ellen sosem könnyű a MU dolga, és alighanem újabb kemény csata vár a “Vörös Ördögökre”, főleg, hogy kedden még vár rájuk egy igen jó CSZKA Moszkva a Bajnokok Ligája csoportkörében. Senki sem ígérte, hogy könnyű lesz…

Kép forrása: bongdafan.com

Demmel László