Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Kidobták a féket – Moyes nélkül megindult a Sociedad – video

A spanyol bajnokság 12. fordulójának nyitómeccse bemelegítésnek is vérszegény volt a nagy derbi előtt, de végül is baszkföldön elégedettek lehetnek: edzőváltás után verték meg a Sevillát, panaszra nincs okuk.

Kép: univision.com

Kép: univision.com

Két katasztrofálisan rajtoló csapat találkozott a forduló első meccsén: a tavalyi EL győztes Sevilla a nem rég még a BL-ben vitézkedő Real Sociedad otthonába látogatott. A két gárda között viszont annyi különbség van, hogy a Sevilla a rossz start után meg tudott indulni – a Sociedad pedig nem. Utóbbi következményekkel is járt, hiszen David Moyes az állásával fizetett a rossz produkcióért – helyét az az Eusebio vette át, aki korábban a Barcelona utánpótlásában is dolgozott (a “B” csapatig vitte). A válogatott szünet miatt volt ideje mind a két oldalnak összeszednie magát. Ebből adódóan két kipihent és tettre kész csapatot kellett volna látnunk, de mégsem ez volt a helyzet. Az első félidő szörnyű volt. A színvonal csapnivaló, az időjárás pedig ugyancsak rányomta bélyegét a látottakra. Talán kicsit váratlan, de a hazaiak akartak  inkább futballozni. A Sociedad játékosai többet birtokolták a labdát és legalább a szándék megvolt bennük a mérkőzés megnyeréséhez. Ami pedig ennél is több, hogy labda nélkül is jól mozogtak – letámadták a Sevillát, akik tehetetlenek voltak, nem tudtak támadásokat építeni. A történések nélkül letudott első 45 percet viszont egy sokkal minőségibb második követett.

Az idő picivel jobbra fordult, a pályán pedig egyre több olyan mozzanat volt megfigyelhető, amit el is vártak a szurkolók a játékosoktól. Ébredezni kezdett a Sevilla, amely egy hatalmas helyzettel nyitott – a fiatal kapus Rulli azonban óriási bravúrral hárított. Később próbálkozott a baszk csapat is, ahogy a Sevillának is megvoltak a lehetőségei – a gól azonban továbbra is váratott magára. Eusebio munkája még ha halványan is, de meglátszott a hazaiakon. A letámadáson túl a második félidőben elvétve akadtak olyan akciók, amelyek valamennyire hasonlítottak a Barcelona offenzíváira. Szép rövid passzok, ellenfél beszorítva, türelmes játék – néhol egészen tetszetős dolgokat műveltek a baszkok. A döntő mozzanat viszont nem épp egy ilyen végén következett: a sevilla védői nem voltak elég magabiztosak egy beívelt labdánál – a játékszer a Sociedadhoz került a tizenhatoson belül, aminek gól lett a vége. A hazai gólzsák, Agirretxe talált be, vezetéshez juttatva csapatát. A Sevilla amúgy is egyre kevesebb veszélyt rejtett magában, szemben a Sociedaddal, amely továbbra is hozta azt, amire szükség volt. Öt perccel az első gól után jött egy újabb: ezúttal a középpályás Xabi Prieto volt eredményes. Eldőlt a meccs. A vége 2-0, győzelmével pedig a Sociedad feljött a 14. helyre – a Sevilla maradt a 10.

http://www.dailymotion.com/video/x3exe0i_agirretxe-goal-1-0-real-sociedad-vs-sevilla_sport

http://www.dailymotion.com/video/x3exfx5_goal-prieto-real-sociedad-2-0-sevilla-21-11-2015_sport

Real Sociedad – Sevilla 0-2
G.: Agirretxe (73.), Xabi Prieto (77.)

Baranyai Balázs