Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Manchesterben rendezik a forduló rangadóját – előzetes

Véget értek a válogatott mérkőzések, ez pedig azt jelenti, hogy a hétvégén újra itt a Premier League. A világ legerősebb bajnokságában a 13. forduló kerül megrendezésre. 

PROP150301-088-Liverpool_Man_City-1129x840

A forduló nyitómérkőzésén a Watford fogadja a Manchester United csapatát. Az újonc „lódarazsak” hazai környezetben eddig felemás teljesítményt nyújtanak, az eddig hat mérkőzésükből 2-őt megnyertek, illetve ugyan ennyiszer játszottak döntetlent és szenvedett vereséget is. Otthon a legnagyobb skalp számukra a West Ham United elleni győzelem volt, hiszen ők voltak az elsők, akik letudták győzni Slaven Bilic legénységét, illetve a Southampton elleni döntetlen sem mondható rossznak. Ami Louis van Gaal legénységét illeti, nem teljesítenek rosszul idegenben, hiszen verték meg többek közt a „szenteket”, valamint az Evertont is, azonban az Arsenal és Swansea ellen beleszaladtak egy kisebb-nagyobb „pofonba”. Az eddig hat összecsapásból az Old Traffordtól távol 3-at megnyertek, 1-szer egalizáltak, 2-szer pedig vereséget szenvedtek.

A szokásos 16:00-ás meccsrengeteg természetesen ezúttal sem marad el. A késő délutáni órában hat mérkőzés kerül megrendezésre. A bajnoki címvédő Chelsea a Norwich gárdáját fogadja a Stamford Bridge-n, így tehát Mourinhoéknak itt az esély, hogy javítsanak. Az Everton az Aston Villát látja vendégül. A vendégek nemrég edző váltáson mentek keresztül, viszont a hazai csapat nagyon úgy fest, hogy visszatalált a helyes útra. Az éledező Newcastle United a szezon meglepetés csapatát, azaz a Leicester City fogadja a St. James’s Parkban. A „szarkáknak” is van még min javítaniuk, azonban a vendégek eddig egyik meccsen sem adták a bőrüket, így nem lesz könnyű dolga Perezéknek. Az otthon mindig jól teljesítő Southampton a szintén egyre jobb formát mutató Stoke Cityt fogadja. A két csapat az utóbbi mérkőzéseken jól teljesített, így nem kizárt, hogy egy gólzáporos mérkőzést rendeznek majd a „szentek” otthonában. A jobb szezonkezdetet vett Swansea a mérkőzések óta szenvedő Bournemoutht fogadja. Az angol sajtóban felröppent már nem egyszer, hogy Gary Monk távozhat a walesi klub éléről. Nos, itt az esély a javításra. A hatodik délután 4-kor kezdődő összecsapáson a West Brom a dobogón helyet foglaló Arsenalt fogadja. Arsene Wenger legénysége jól teljesít az idei szezonban, több rangadót is megnyertek, vagy épp pontot csentek. Ami Toni Pulisékat illeti fel kell kötniük a gatyát, azonban az angol menedzsert ismerve nem biztos, hogy az „ágyúsoknak” könnyű dolguk lesz.

A szombati záró mérkőzés egyben a forduló csúcsrangadója is lesz. A 18:30-kor induló összecsapáson a bajnoki éllovas Manchester City, a Jürgen Klopp vezette Liverpoolt fogadja. A manchesteri „kékek” vezetik a hazai táblázatot, csupán 1 vereséget szenvedtek, a másik 5 mérkőzésüket pedig rendre behúzták. Ami a „vörösök” idegenbeli szereplését illeti nem mondható gyengének, hiszen csak egyszer kaptak ki, 2-szer nyertek, 3-szor pedig egalizáltak. Becsületekre váljon, hogy az Ainfeild Roadtól távol rengeteg rangadót kellett lejátszaniuk, az Arsenaltól, az Evertontól és a Tottenham Hotspurtől pontot tudtak csenni, míg a Chelseatől elhozták a 3 pontot. A Liverpool utoljára 2008-ban tudott nyeri a Manchester City otthonában.

Vasárnap csupán egy mérkőzést rendeznek a Tottenhem Hotspur a West Ham Unitedot látja vendégül. A két csapat jó idényt fut, mellette mindkét klub londoni, így ez a meccs sem ígérkezik unalmasnak. A Spurs az ötödik helyet foglalja el, míg Slaven Bilic legénysége a 6. pozícióban tanyázik. A hazaiak legutóbbi 10 mérkőzésükből egyet sem vesztettek el, 5-öt behúztak, ugyan ennyiszer pedig egalizáltak. A West Ham United 5-ször nyert, 3-szor játszott döntetlent és 2-szer szenvedett vereséget. Ami Harry Kane-ék hazai teljesítményét illeti még nem találtak legyőzőre, míg Payet-ék csupán 1-szer szenvedtek vereséget.

A forduló záró mérkőzésén a Crystal Palace a Sunderlandot fogadja. Alan Pardew legénysége az előkelő 8. helyen áll, míg a Sunderland csak a tizenkilencedik szerény 6 egységgel. Habár a Palace idegenben vitézkedik jobban nem valószínű, hogy a vendég együttes túl nagy falat lesz a számukra. A hazaiak utóbbi két meccsén 4 pontot gyűjtött be , otthon egalizáltak a Uniteddal, míg idegenben nagy meglepetésre megverték a Liverpoolt. A Sunderland utolsó két bajnokiján ismét pont nélkül maradt.

Szombat:
13:45 Watford – Manchester United (Digi Sport 1)
16:00 Chelsea – Norwich
16:00 Everton – Aston Villa
16:00 Newcastle United – Leicester City
16:00 Southampton – Stoke City
16:00 Swansea – Bournemouth
16:00 West Brom – Arsenal (Digi Sport 1)
18:30 Manchester City – Liverpool (Digi Sport 1)

Vasárnap:
17:00 Tottenham Hotspur – West Ham United (Digi Sport 1)

Hétfő:
21:00 Crystal Palace – Sunderland

Képforrása: www.thisanfield.com

Németh Boldizsár