Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Dárdai és Guardiola egymás ellen! – előzetes

Pénteken az újonc Darmstadt és az 1. FC Köln összecsapásával megkezdődik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 14. fordulója. A hétvége rangadóját Leverkusenben vívják, a Dortmund hazai pályán javíthat, míg magyar szív számára a Hertha müncheni vendégjátéka a legérdekesebb, avagy Guardiola és Dárdai feszül egymásnak a taktikai asztalnál. 

11939136_841638635905670_1111520341_o

Péntek:
nov. 27. 20:30    Darmstadt – 1. FC Köln (Eurosport 2)

A jó szezonrajt immáron a múlté, a Darmstadt immáron négy mérkőzés óta nyeretlen, s egyre közeledik a kiesőzóna felé. Ezen most a Köln ellenében lehet javítani, Podolski egykori csapata zárja jelenleg a felsőházat, s három mérkőzés óta veretlen.

Szombat:
nov. 28. 15:30    Bayern München – Hertha BSC (Eurosport 2)
nov. 28. 15:30    Werder Bremen – Hamburger SV
nov. 28. 15:30    Hannover 96 – Ingolstadt
nov. 28. 15:30    Hoffenheim – Mönchengladbach
nov. 28. 15:30    Mainz – Eintracht Frankfurt

Eljött az igazi erőfelmérő Dárdai Pál és a Hertha BSC számára, avagy a szezon meglepetéscsapata a negyedik helyet elfoglalva látogat Münchenben az Allianz Arénába. Azt már tudjuk, hogy a berliniek betonvédekezésre képesek, ám nagy kíváncsisággal várjuk, hogy a világ egyik ha nem a legjobb csapata ellen mire lesznek képesek. Emellett arra is roppant kíváncsiak vagyunk, hogy Dárdai Pál milyen taktikával küldi pályára csapatát, melynek szereplését mindenki csodálja Németországban. Hétről hétre feltesszük a kérdést, hogy vajon mikor hasad ki a berlini lufi, s indul meg a csapat lejtmenetben, ám ennek egyelőre jele nincsen.

Az alsóházat vezető, legutóbb nagy meglepetésre a Dortmundot legyőző Hamburg azt a Werder Brement fogadja, mely bár ellépett a kiesőzónából az utóbbi hetekben, de védekezésével hatalmas probléma van, ezt jól jelzi a legutóbb Wolfsburban kapott hatos.

Az újonc Ingolstadt révén lehet azt mondani, hogy se színe, se szaga, avagy nem túl közönségszórakoztató focit játszik a csapat, de mégis a felsőházban foglal helyet, s három meccse veretlen. itt megemlítendő, hogy 10 góllal ők lőtték eddig a legkevesebb gólt a szezonban, míg a tíz kapott találat mögött a második legeredményesebb védelem lapul. Ezt kellene feltörnie a Hannovernek, mely hazai pályán játszik majd és a kiesőzóna küszöbén táncol.

A nyolc mérkőzés óta veretlen, hét közben a Sevilla nótáját elhúzó Möndhengladbach a sereghajtó Hoffenheim vendége lesz, , míg a három meccse veretlen Mainz a szorosan mögötte kullogó Frankfurtot fogadja.

Vasárnap:
nov. 29. 15:30    Borussia Dortmund – VfB Stuttgart (Eurosport 2)
nov. 29. 17:30    Bayer Leverkusen – Schalke 04 (Eurosport 2)
nov. 29. 17:30    Augsburg – Wolfsburg

A vasárnapi játéknapot a Borussia Dortmund nyitja hazai pályán, avagy a Hamburg elleni múlt heti fiaskót és a Krasnodar elleni Europa Liga vereséget szeretné feledtetni Thomas Tuchel csapata, mely a kiesőzónában helyet foglaló, a szezon során messze a legtöbb gólt kapó Stuttgartot fogadja. Érdekesség, hogy a svábok legutóbb hazai pályáén szenvedtek 4-0-ás vereséget az akkor még sereghajtó Augsburg ellenében.

A hétvége rangadója Leverkusenben lesz, avagy a Schalke 04 a Dortmund, majd a Bayern München után újabb újabb riválissal mérettetik meg zsinórban. A kékek négy mérkőzés óta nyeretlenek, s könnyen tovább süllyedhetnek. A két csapatnak egyaránt 20 pontja és 17-17 lőtt gólja van a bajnokságban.

Végezetül pedig a Wolfsburg vendégjátékáról szóljunk, a Bas Dost fémjelezte csapat a kiesőzónában helyet foglaló Augsbueg vendége lesz.

Őszi Ádám