Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Döntetlen született a rangadón!

A szombati játéknap záró találkozója igazán pikánsnak ígérkezett, hiszen a listavezető Leicester City, a második helyen tanyázó Manchester Unitedot fogadta. Ez az összecsapás azonban nem csak a meccs végkimenetele miatt hozott nagy érdeklődést.

12307503_1223186611039085_2649516220999418384_o

Leicester City – Manchester United 1:1 (1:1)
Helyszín: King Power Stadium
Gólszerzők:
Vardy(24.) ill. Schweinsteiger(45.)
Sárga: – ill.
Young(14.)
Kiállítás:

Leicester City: Schmeichel-Simpson(De Laet 80.),Morgan,Huth,Fuchs-Mahrez,Kante,Drinkwater,Albrighton(Schlupp 70.)-Okazaki(Ulloa 60.),Vardy. Vezetőedző: Claudio Ranieri

Manchester United: De Gea-Smalling,Blind,McNair-Darmian,Carrick,Schweinsteiger,Young-Mata-Martial,Rooney(Depay 68.). Vezetőedző: Louis van Gaal

Első Félidő: A játékrész első felében nem jegyezhettünk fel komolyabb helyzetet egyik oldalról sem. Mindkét csapat a biztonsági játékra ment. Egyik klub sem akart neki menni a másiknak. A 24. percben azonban megtört a gólcsend. Jamie Vardy kapott labdát Fuchstól, aki nem hibázott. Ezzel pedig sorozatban 11. meccsén talált be, és megdöntötte Ruud van Nistelrooy rekordját. A 31. minutumban újra a hazaiak veszélyeztettek. Mahrez került helyzetbe, azonban de Gea résen volt, és védeni tudott. A Leicestert egyértelműen felpörgette Vardy találata, a United viszont továbbra sem tudott komolyabb helyzetet kidolgozni. A félidő végén első lehetőségéből egyenlíteni tudott a Manchester. A szögletet követően Schweinsteiger talált a hálóba, ezzel pedig megszerezte első gólját a Premier League-ben.

Második félidő: A fordulást után először a „vörös ördögök” jutottak el helyzetig. A 49. minutumban Schweinsteiger előtt adódott lehetőség. A német a kapu bal oldala fele bólintott, Schmeichel viszont résen volt. A 66. percben ismét a „rókák” alakítottak ki egy óriási lehetőséget. Mahrez lépett meg a jobb oldalon, aki középre tette a labdát, ezután Ulloa került helyzetbe egy szép cselt követően. David de Gea viszont védeni tudott. A 74. minutumban ismét az argentin próbálkozott. Lövése ezúttal méterekkel fölé szállt. A 91. percben Darmian lőtt kapura. Kísérlete azonban elsuhant a kapu felett.

Képforrása: Premier League (facebook)

Németh Boldizsár