Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két szuperrangadóval támad Olaszország – előzetes

Vasárnap gyakorlatilag két bajnoki döntőt is rendeznek, a Napoli – Roma és a Juve – Fiorentina egyértelműen kiemelkedik az eheti kínálatból, ugyanakkor a többi nagy sem biztos, hogy fog tudni élni a lehetőséggel, hiszen kemény mérkőzések várnak rájuk. 

Serie A előzetes 15-16

Ma délután 3-kor az egyre jobb formában lévő Bologna látogat az egyre rosszabb formában lévő Genoához, hogy még feljebb kússzon a tabellán. Az egyetemi város csapata a múlt héten megtörte a Napoli veretlenségét, így önbizalomtól duzzadva vághatnak neki a genovai kirándulásnak.

6-kor lesz itt nekünk egy kiesési rangadó, a 17. helyen álló Palermo fogadja a 18. Frosinonét. Egyik csapat sem kápráztatta el szurkolóit az utóbbi időben, viszont egy esetleges győzelem ezen a meccsen nagyon sokat segíthet. Kicsit eltávolodhatnának a kiesőzónától, és akkor mindjárt mindenki nyugodtabb lenne.
Ugyanebben az időpontban rendezik a Sassuolo – Torino találkozót, ahol a hazaiak szerencsés esetben akár a negyedik helyig is felugorhatnak. Azonban az szinte biztos, hogy nem lesz könnyű dolguk, a torinói Bikák ugyanis kilábaltak a hullámvölgyből, legyőzték az Atalantát, a Bolognát és a Romával ikszeltek a legutóbbi három meccsükön. Ez a forduló egyik legjobb meccse lehet, aki teheti nézze.

Este a listavezető Inter megy Udinébe, hogy megtartsa első helyét a táblázaton. Ha nyernek Manciniék, akkor biztosan ők fognak az élen állni a forduló végén is, így majd hátradőlve figyelhetik ahogy a riválisok szétcincálják egymást. Egy jó 1-0 mindig benne van a Nerazzurri tarsolyában.

Vasárnap 3-kor most csak 3 meccset rendeznek, a Milan a tök utolsó Verona ellen zárkózhat a mezőnyhöz, az Atalanta a Chievo ellen folytatja az EL-helyekért folyó ostromát és még vár ránk egy Empoli – Carpi csörte, ahol a remek formában lévő hazaiak még mélyebbre taszíthatják az újoncot.

6-kor jön a Derby del Sud, azaz a Napoli – Roma. Ez egy annyira komoly rangadó és rivalizálás, hogy erről inkább külön posztban értekezünk holnap, elöljáróban csak annyit, hogy ha a Napoli nyer, akkor könnyen megköszönhetik Rudi Garcia munkáját, így extra téttel is bír ez a derbi.

A Juventus – Fiorentinára hasonló szabályok vonatkoznak, ezt is külön posztban tárgyaljuk holnap részleteiben. A firenzeiek előnye két pontra olvadhat a Zebrákkal szemben, akik egy fantasztikus győzelmi szériának köszönhetően lépdelnek egyre följebb a tabellán. Ugyanakkor az eddigi talán legkeményebb teszt vár rájuk, holnap ki is fejtjük, hogy miért.

Marad egy találkozó hétfőre is, az egyaránt borzasztó eredményeket maga mögött tudó Lazio – Sampdoria páros egymással néz farkasszemet az Olimpicóban. Összesen 1 pontot tudtak összekaparni mindketten az utóbbi öt fordulóban, szinte már el is felejtették milyen érzés nyerni. Hétfőn jó esély kínálkozik rá, hogy ezt valamelyikük újra megtapasztalja, a másik viszont hatalmas gödörbe kerülhet.

A forduló menetrendje:

Szombat:

15:00 Genoa – Bologna (Digi Sport 3)
18:00 Sassuolo – Torino (Digi Sport 3)
18:00 Palermo – Frosinone
20:45 Udinese – Inter (Digi Sport 1)

Vasárnap:

15:00 Milan – Hellas Verona (Digi Sport 2)
15:00 Chievo – Atalanta
15:00 Empoli – Carpi
18:00 Napoli – Roma (Digi Sport 1)
20:45 Juventus – Fiorentina (Digi Sport 1)

Hétfő:

20:45 Lazio – Sampdoria (Digi Sport 2)

Tereh Balázs