Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Hat” pontos rangadót nyert a Leicester – videóval

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) hétközi fordulójának egyik slágerpárharca a második Leicester és a negyedik Tottenham összecsapása volt, persze erősen megbújva a Liverpool-Arsenal rangadó árnyékában. Tipikus egy gólos mérkőzést láthattunk, melyen egy pontrúgás utáni fejes döntött. A Leicester továbbra sem pukkadt ki, pontszámban beérte az éllovast.

12493619_10153410413213505_1372950360684617565_o

Tottenham – Leicester 0-1 (0-0)
Helyszín: 
London, White Hart Lane: 35350 néző; Vezette: L. Mason
Gólszerzők:  ill. Hunt (83.)
Sárga: Dier (79.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Tottenham: Lloris – Walker, Alderweireld, Verthongen, Davies – Dier (Onomah 90.), Caroll (Son Heung-Min 82.), Eriksen (Dembele 71.), Alli, Lamela – Kane. Vezetőedző: Mauricio Pochettino

Leicester: Schmeichel – Fuchs, Morgan, Huth, Simpson – Albrighton, Drinkwater, Kante, Mahrez (Dyer 90.) – Okazaki (King 77.), Vardy (Ulloa 71.). Vezetőedző: Claudio Ranieri

Iramban és színvonalban sem nyújtották azt a csapatok olyan produktumot, melyet megszokhattunk tőlük. Érezhető volt a tét és az, hogy ez egy igazi hat pontos mérkőzés, így bár a Spurs többet birtokolta a labdát, mégis félve mozdult ki. Mindkét csapatnál a védelem stabilitása volt az első, s kevesebb játékos ért fel az ellenfél támadó harmadába, ahogyan azt megszokhattuk. Hatalmas ziccert egyik oldalon sem láthattunk az első félidőben, hazai oldalon Eriksen és Alderweireld kísérletei bizonyultak a legveszélyesebben, míg vendég részről Kante és Drinkwater szerezhetett volna gólt, amennyiben egy kicsit jobban összpontosítanak.

A játék képe a második félidőben sem változott sokat, végig a hazaiaknál volt többet a labda, ám mindhiába, helyzeteikkel nem tudtak mit kezdeni, Lamela és Kane is eldönthette volna a meccset, igaz a túloldalon Vardy és Mahrez is aktív volt. A hajrára fordulva előbb Ulloa, majd rövidesen Alli szerezhette volna meg a vezetést, ám vagy a pontatlanság, vagy pedig a két kapuvédő Lloris és Schmaichel tette a dolgát. Tipikus egy gólos meccs volt, mely a hajrában dőlt el, Fuchs szöglete roppant üresen találta Hunt fejét, aki határozottan bólintott a kapuba. Hiába végezhetett el a meccs folyamán 16 szögletet a Spurs, nem tudtak mit kezdeni a sok pontrúgással.

Győzelmével a Leicester beérte az Anfielden botló Ágyúsokat, s csupán rosszabb gólkülönbségének köszönhetően nem állt vissza az élre. Az eredmények tükrében a forduló győztese egyértelműen Ranieri csapata, az Arsenal mellett a City és a United sem tudott nyerni, így a közvetlen bajnokaspiránsok közül csak Vardyék gyűjtötték be a három pontot.

A két együttes négy napon belül másodszor csapott össze a White Hart Lane gyepén, hétvégén az FA-kupában 2-2-es döntetlenre végeztek a felek, így ennek tükrében 19-én újra találkoznak majd a párharc újrajátszásán a Leicester otthonában. A mérleg eddig tehát egy döntetlen és egy Leicester győzelem, ráadásul mindkettő a Spurs otthonában.

01.10. – Tottenham – Leicester 2-2
01.13. – Tottenham – Leicester 0-1
01.19. – Leicester – Tottenham ?-?

Őszi Ádám