Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: újabb Milan győzelem – videóval

Az olasz labdarúgó bajnokság újabb hétközi fordulóval folytatódott. Szerdai játéknapon 9 mérkőzést rendeztek. A jó formába lendülő AC Milan a kiesés ellen menekülő Palermo otthonába látogatott. Milan jelenleg a 6. helyen áll a bajnokságban és a vezetőség legfőbb célkitűzése a nemzetközi szereplés.

12661818_1075265922534303_478292087370142416_n

Palermo – AC Milan  0:2 (0:2)
Helyszín: Stadio Renzo Barbera, Palermo Játékvezető: Mazzoleni
Gólszerzők: Bacca (19.), Niang (33.)
Sárga lap: Goldaniga (43.), Jajalo (50.), Vazquez (74.)
Piros lap: –

Palermo: Sorrentino – Struna (Morganella 46.), Goldaniga, Gonzalez, Lazaar –  Hiljemark, Jajalo – Chochev; Vazquez, Gilardino (Djurdjevic 58.) – Quaison (Trajkovski 46.).

Milan: Donnarumma – Abate, Romagnoli, Zapata, Antonelli – Honda, Montolivo (Bertolacci 55.), Kucka, Bonaventura – Bacca (Poli 84.), Niang (Balotelli 75.)

Az előző fordulóban a milánóiak óriási csapást mértek a városi riválisukra az Interre, sima 3:0-ás győzelmet arattak. Ez a nagy győzelem lendületet adhat az egyre jobb formát mutató vendégeknek. Ezúttal Palermóba látogattak, a 4 mérkőzés óta veretlen milánóiak. A vendégek vezetőedzője Sinisa Mihajlovic nyilatkozott a találkozót megelőzően. “Határozottan meg van a kellő koncentrációnk a holnapi mérkőzéshez. Ha a Palermo ellen nem teljesítünk jól, akkor mindenki elfogja felejteni a derbinket. Úgy vélem a legutóbbi eredményekkel megmutattuk, hogy mit is tudunk valójában. Meg kell ismételnünk a derbin mutatott teljesítményünket. Ha haza tudjuk hozni mind a 3 pontot, akkor ezzel bebizonyíthatjuk, hogy remekül tudunk játszani. A Palermónak remek csapata van, valamint kiválóak a középpályásaik, de ha a tudásunknak megfelelően játszunk, akkor megszerezhetjük a győzelmet. Az eredmények sokat segítenek, főleg ha olyan ellenfelet versz meg, aki előtted jár. Már sokat fejlődtünk, és remélem az eredmény is ezt bizonyítja majd. Ez a győzelem kihúzhatja a dugót a pezsgős üvegből. Várni fogjuk a meccset, ahol majd kiderül, tényleg pezsgő van abban a palackban, vagy csak limonádé.”

A találkozót a Milan kezdte jobban, többet birtokolták a labdát komoly lehetőséget viszont csak a 16. percben tudtak kialakítani. Bacca került helyzetbe de lövését a hazai kapus védeni tudta. A 19. percben második lehetőségét már nem puskázta el Bacca, Abate adott középre és a kolumbiai támadó közelről a kapuba talált, ezzel megszerezve tizenkettedik találatát a bajnokságban. A 32. percben Edoardo Goldaniga kezezését követően a játékvezető büntetőt ítél a Milan javára. A büntetőt higgadtan értékesítette Niang, ezzel megduplázva az előnyüket. A 34. percben Carlos Bacca kis híján megszerezte második találatát a mérkőzésen, de a kapus óriási bravúrral hárított. A 39. percben szépíthettek volna a hazaiak, de Gilardino fejese elszállt a jobb kapufa mellett. Az első félidőben a Milan akarata érvényesült a játék minden elemében jobbak voltak és fölényük gólokban is megmutatkozott. A hazai csapat igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani.

A második játékrész is Milan lehetőségekkel kezdődött. Az 51. percben Niang került gólhelyzetbe, de lövését Sorrentino nagyszerű mozdulattal védeni tudta. A félidő további része kevés helyzetet hozott, a hazaiak próbálkoztak de csak lövésekig jutottak. Gólt nem tudtak szerezni. A Milan ezzel a győzelemmel megerősítette 6. pozicíóját a tabellán, míg a Palermo a 15. helyen áll. A következő fordulóban a Milan az Udinese csapatát fogadja, míg a Palermo a Sassuolo otthonába látogat.

Hellas Verona – Atalanta 2:1 (1:1)
Helyszín: Stadio Marcantonio Bentegodi,  Játékvezető: Di Bello
Gólszerzők: Siligardi (42.), Pazzini (83.) ill. Conti (30.)

Kiállítva: Drame (54. Atalanta)

https://www.youtube.com/watch?v=t509RrwIpO8

https://www.youtube.com/watch?v=J-1bT1E8poM

Fotó: Milan hivatalos facebook oldala

Ondik Gábor