Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A végjátékra hagyta a döntést a Roma – videóval

A Farkasok újabb győzelmet arattak, ezúttal a kiesés elől menekülő Carpi felett, ám jóval nehezebb feladatuk volt, mint amilyennek ez elsőre hangzik. A 84. percben még 1-1 állt az eredményjelzőn, utána viszont sikerült gyorsan két gólt berámolni, így már a dobogó legalsó fokán állnak a fővárosiak. 

Dzeko és Salah

Carpi – Roma: 1-3
G: Lasagna (61.) ill. Digne (56.), Dzeko (84.), Salah (85.)
Carpi: Belec – Suagher (Verdi 86.), Romagnoli, Gagliolo – Sabelli, Crimi, Cofie, Lollo, Letizia – Mancosu (Lasagna 54.), Mbakogu (Di Gaudio 79.)
Roma: Szczesny – Florenzi, Rüdiger, Manolasz, Digne – Vainqueur, Nainggolan – Salah (Emerson 92.), Perotti, El Shaarawy (Pjanic 46.) – Dzeko

Sokáig kifejezetten pontatlanok voltak a csapatok a kapu előtt, mindkét oldalon voltak próbálkozások, azonban a kapusokat nem sikerült megdolgoztatni. Fél órát kellett várni az első igazán komoly helyzetre, Dzeko és Salah egyérintős összjátéka után a kapujából kirohanó Belec fel tudta kapni a labdát az egyiptomi elől. Volt egy megpattanó Florenzi lövés, ami kis híján becsapta a hazaiak kapusát, végül kitolta a léc alól a labdát, majd Dzeko gyengécske fejesét fogta. A túloldalon Mbakogu megelőzte Szczesnyt, de elég kiszorított helyzetbe került ahhoz, hogy bármi veszélyt is okozzon. A félidő végén nagyon közel járt a vezetéshez a Roma, Dzeko fejelte le a labdát Salahnak, ő átvette, majd a felső lécre lőtt.

A szünet után nem sokkal Digne előnyhöz juttatta a Romát egy mesés távoli bombával, amire nem érhetett oda Belec. Érdekesség, a francia balhátvédnek eddig egyetlen gólja volt a bajnokságban, azt is a Carpi ellen szerezte, csak ősszel. Hamar jött a válasz, Lasagna fejelte le a labdát Mbakogunak, ő lerázta magáról Rüdigert, középre gurított csapattársának, aki csak a kapuba passzolt közvetlen közelről. A fővárosiak jöttek előre, de Belec eszén sem Dzeko, sem Nainggolan nem tudott túljárni, valamint Perottinak is volt egy kísérlete, ami fölé szállt. A bosnyák támadó 5 perccel a vége előtt nagy nehezen megtörte a jeget, Salah hagyta ott az emberét a jobb oldalon, középre gurított Dzekónak, akinek – Lasagnához hasonlóan – nem volt nehéz dolga. A kegyelemdöfést is megadta Spalletti csapata egy perccel később, Dzeko ugratta ki Nainggolant, a kirohanó kapus ugyan elütötte a labdát, de pont Salah elé, aki köszönte szépen a lehetőséget és élt vele.

https://www.youtube.com/watch?v=8JxxcC4oFNc

Tereh Balázs