Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Top10: Európa legeredményesebb góllövői

A legeredményesebb és az Aranycipő két teljesen más kávéház, ugyanis utóbbi esetében csak a bajnoki mérkőzéseket veszik figyelembe, míg jelen cikkben minden sorozatot figyelembe vettünk, így a bajnoki mérkőzéseket, a honi és a nemzetközi kupákat egyaránt. A négy top liga (Premier League, Serie A, Bundesliga, La Liga) mellett további három pontvadászatot soroltunk még ide amikor a listát készítettük. Avagy a francia, a portugál és a holland pontvadászat jött még számításba.

top1010

Az előző évekkel ellentétben nem Lionel Messi és Cristiano Ronaldo verseng az élen messze elszakadva a mezőnytől. Ennek oka nagyon egyszerű, az argentin klasszis sérülés miatt jó pár mérkőzést kihagyott, katalán földön pedig az MSN-ből idén Luis Suarez lopja el a showt. Az uruguayi káprázatos formában van, mondhatni Aranylabda gyanús idei produktuma. Egészen elszakadt a mezőnytől, a Real sztárja Cristiano Ronaldo is hét gólos távolságból tekint rá. A két spanyol gigász két gólfelelősét követi a Bundesliga két gólkirályjelöltje, Lewandowski és Aubameyang, mindketten egyaránt szépen termelik a gólokat. Zlatan Ibrahimovic minden bizonnyal utolsó párizsi szezonját látjuk, ám ha a svéd ilyen ütemmel termeli a gólokat, ez lehet a legeredményesebb. A Serie A-t a Napoli argentinja Higuaín képviseli, neki azonban a nemzetközi porondon nem nagyon megy 26 góljából 24-et a a bajnokságban szerzett. Jonas csakúgy mint tavaly, idén is megállíthatatlan portugál honban, ám csakúgy mint Higuaín a nemzetközi porondon nem villog. A listát Thomas Müller zárja, előtte pedig a megbízhatóságáról ismert Aduriz, a Bilbao gólfelelőse, aki mind a bajnokságban, mind pedig az Europa Ligában szépen termel.

A tízes listáról éppen csak lemaradt az egyaránt 23 gólos Karim Benzema és Neymar, illetve a PSV gólfelelőse Luuk de Jong. Angliában egyetlen klub csatára sem termeli olyan tömegesen a gólokat, hogy felkerülhessen erre a listára.

TeamSpeak 3 2016.02.22. 113050

Őszi Ádám