Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiütötte városi riválisát a Juventus – videóval

Nem volt ez annyira sima, amennyire az eredményből tűnik, de mondhatjuk, hogy a Juve összességében magabiztosan győzte le városi riválisát. 

Juve városi derbi győzelem

Torino – Juventus: 1-4 (0-2)
Helyszín: Stadio Olimpico di Torino, Torino
Gólszerzők: Belotti (bün. 48.) ill. Pogba (33.), Khedira (42.), Morata (63., 74.)
Sárga: Acquah (19.), Glik (31.), Silva (35.), Belotti (78.) ill. Alex Sandro (16.), Lichtsteiner (44.), Bonucci (47.)
Piros: – ill. Khedira (87.)

Torino: Padelli – Maksimovic, Glik, Moretti – Bruno Peres, Acquah, Vives, Benassi (Baselli 81.), Silva (Zappacosta 75.) – Immobile (Maxi Lopez 46.), Belotti – Vezetőedző: Giampiero Ventura

Juventus: Buffon – Rugani, Bonucci, Barzagli – Lichtsteiner (Cuadrado 50.), Khedira, Lemina, Pogba, Alex Sandro – Dybala, Mandzukic (Zaza 85.) – Vezetőedző: Massimiliano Allegri

A találkozó elején nem volt sok futball, inkább csak konfliktusok a pályán. Az első lehetőség egy Benassi lövés volt, amit hárított Buffon. A Juventus lassan kezdte átvenni az irányítást, komoly helyzetet azonban nem tudott kidolgozni, és sajnálatos módon Dybala is megsérült, Morata érkezett helyette. A 33. percben Pogba csodálatos szabadrúgás gólt rúgott, gyönyörűen rúgta el a sorfal fölött a labdát, Padelli pedig nem érhetett oda, így első valamire való helyzetéből meg is szerezte a vezetést a vendég együttes. Pogba nem sokkal később megint megpróbálta szabadrúgásból bevenni a kaput, ezúttal viszont Padelli védett. A Juve megtalálta saját játékát, és előbb Lichtsteiner veszélyeztetett, majd a félidő vége előtt Sami Khedira tört előre senkitől sem zavartatva, és lőtt higgadtan a hálóba.

A fordulás után szinte azonnal büntetőhöz jutott a Torino, Peres tört előre, de Alex Sandro földre vitte, vitatható volt az ítélet. Belottit ez nem érdekelte, és higgadtan értékesítette a tizenegyest, ezzel végett vetett Buffon kapott gól nélküli sorozatának, ami 974 percen át tartott.  Az 58. percben azt hihették a hazaiak, hogy sikerült egyenlíteni, Peres tört előre, majd centerezett Maxi Lopeznek, aki a kapuba lőtt. A bíró les miatt érvénytelenítette, de a visszajátszások azt mutatták, hogy tévesen. A 63. percben Morata megszerezte csapata harmadik gólját, Pogba gyönyörűen tartotta meg a labdát, majd tálalt egy remek labdát a spanyol csatár elé, aki nem hibázott. Negyed órával a vége előtt Benassi gurított középre Maxi Lopeznek, az argentin lefordult Barzagliról, azonban Buffonban valahogy elakadt a lövése. Szépítő gól helyett Morata eldöntött mindent, Pogba szabadrúgása lejött a falról, másodjára viszont megtalálta a spanyol támadót, aki pont annyira szúrt bele a labdába, hogy Padelli esélytelen legyen. A 87. percben Khedirát még lezavarta a játékvezető, nem lehet tudni pontosan miért, valószínűleg mondhatott neki valamit a német. Moratának még volt esélye a mesterhármasra, de nem tudta átemelni Padellit.

http://www.dailymotion.com/video/x3yz69u_fc-torino-vs-juventus-1-4-all-goals-highlights-serie-a-2016_sport

Tereh Balázs