Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Harc Európáért

A német bajnokság hajrájában is marad izgalom bőven, a kiesés elkerülése mellett a nemzetközi kupákért is nagy csata várható. A FociClub elkészítette kik a legesélyesebbek a nemzetközi kupákért folytatott harcban.

maxresdefault

A Bayern és a Dortmund mögött óriási csata várható a nemzeközi kupákért, 6 csapat is harcban áll a kupás helyezésekért.

3. Leverkusen 51 pont (jelenleg BL csoportkör)

A gyógyszergyáriak remek formában futballoznak, az elmúlt öt mérkőzésüket megnyerték és még gólt sem kaptak 11 rúgott gól mellett. Viszont nagyon nehéz négy mérkőzés vár a Leverkusen gárdájára. A Schalke otthonában látogatnak szombat este, majd otthon fogadják a Herthát, és az utolsó két fordulóban a Mönchengladbach ellen idegenben és az Ingosltadt ellen hazai pályán mérkőznek meg. Tehát ha tartják remek formájukat könnyedén meglehet a dobogó Kiesslingéknek.

4. Herha BSC 49 pont ( jelenleg BL selejtező)

Dárdai Pál csapata az elmúlt hetekben vesztette el dobogós helyezését, de ígyis a remek 4. helyet érő BL selejtezős helyen találhatóak a berliniek. A berliniek számára sem túl kedvező a sorsolás a hajrára, hiszen címvédő Bayern együttesét fogadják szombaton hazai pályán, majd utaznak ezt követően Leverkusenbe. Az utolsó két fordulóban újabb két sorsdöntő mérkőzés vár Dárdai csapatára, előbb hazai pályán a Darmstadt ellen, majd az utolsó fordulóban a Mainz otthonában lépnek pályára. Ami a Hertha formáját illeti legutóbbi tíz mérkőzésükből csak 4-et tudtak megnyerni.

5. Mönchengladbach 45 pont (jelenleg EL csoportkör)

A Gladbach hátránya már 6 pont a BL csoportkört érő harmadik helyhez képest és 4 pont a selejtezőt érő helyhez. A Gladbach sincs túl jó formában hiszen legutóbbi 10 mérkőzésükből ötöt elvesztettek.  Az utolsó négy fordulóban nagyon nehéz mérkőzések várnak a Gladbachra is, vasárnap a bombaformában lévő Hoffenheim gárdáját fogadják hazai pályán, majd utaznak az Allianz Arénába a címvédő bajorokkal megmérkőzni. Az utolsó két fordulóban, előbb hazai pályán fogadják a Leverkusent majd az utolsó körben az újonc Darmstadt otthonába utaznak.

6. Mainz 45 pont (jelenleg EL selejtező)

Újabb remek szezont fut a Mainz gárdája, ezúttal is kupaindulást érhet a remek szezon. Talán a riválisok közül a Mainz gárdájának a legkedvezőbb a sorsolása a hajrára, amivel meg is tarhatják a hatodik helyüket vagy még akár előrébb is végezhetnek. Vasárnap este a forduló zárómérkőzésen a kiesés ellen menekülő Frankfurt otthonába látogatnak, majd hazai pályán a Hamburg gárdáját fogadják. Az utolsó két fordulóban előbb a szintén a kiesés ellen menekülő Stuttgart otthonába látogatnak, majd az utolsó fordulóban a Hertha ellen mérkőznek hazai pályán. Viszont a Mainz nincs túl jó formában legutóbbi öt mérkőzésükön mindössze öt pontot gyűjöttek, legutóbb hazai pályán is kétgólos előnyből kaptak ki a Köln gárdájától.

7. Schalke 45 pont (jelenleg nemzetközi indulás nélkül)

A gelsenkircheni csapat csalódást keltő szezont fut, jelenleg mindössze a hetedik helyen állnak igaz holtversenyben a Gladbach és Mainz gárdájával pontszámban. A Schalke  számára is talán kedvezőbb mérkőzések várnak, mint a riválisokra. Igaz szombat este még rangadót játszanak haza pályán a Leverkusen ellen, majd utaznak a sereghajtó Hannover otthonába. Az utolsó két fordulóban előbb az Augsburg gárdáját fogadják hazai pályán, majd az utolsó fordulóban a Hoffenheim otthonába látogatnak. Viszont pocsék formában futballoznak Di Santóék legutóbbi öt mérkőzésükön mindössze négy pontot szereztek.

A nyolcadik helyen álló Wolfsburg gárdája viszont már hat ponttal elmarad a Schalke mögött, hiába a remek BL szereplés. Valószínűleg jövőre nem indulhatnak Draxlerék a nemzetközi kupaporondon. Legutóbbi öt mérkőzésükön mindössze két pontot gyűjtöttek ami nagyon gyenge teljesítmény, hiába győztek a Real Madrid ellen.

Tehát óriási izgalmak várhatnak ránk semleges szurkolókra a Bundesliga hajrájában. Természetesen a FociClub beszámol a Bundesliga eseményeiről a hajrában is.

Ondik Gábor