Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Storck keretet hirdetett az edzőtáborra

Bernd Storck megnevezte azt a 30 játékost, akikkel az Európa – bajnokságra fog készülni a következő hetekben Ausztriában. Május 8-tól két hétig vonulnak be az edzőtáborba. Többen később csatlakoznak, hisz még a külföldi bajnokságok küzdelmei tartanak.

www.mlsz.hu

www.mlsz.hu

A Fradi és az Újpest játékosai a kupadöntőre készülnek, a többi itthon játszó labdarúgó, viszont már Telkiben edzőtáborozik, s készül a jövő heti indulásra. Amit fontos elmondani, hogy ez még nem az Eb keret, ki és be is lehet kerülni, de valószínűbb, hogy inkább kikerülnek majd játékosok. Bekerülni, egy esetleges sérülés miatt nyithat kaput más játékosnak.

Kapusposzton annyi változás történt az eddigiekhez képest, hogy most Megyeri Balázst hívta be Storck, Bogdánnal szemben. Igazából nagy változás nem történt, hisz sajnos egyik kapus sem tagja jelenleg csapata kezdőcsapatának. Így Megyeri a Getafe, míg Bogdán a Liverpool tartaléka.

Védelemben bent ragadt a kieső Puskás Akadémia tartalék játékosa Kocsis Gergő. Bese Barnabás szezonbeli kiváló teljesítményével rászolgált a meghívóra.

Középpályán Vida Máté a Vasasban a csapat gyengébb szereplése ellenére jó teljesítményt nyújtott. Számára a meghívó inkább a jövő bizalma, mintsem, az Eb-n való részvételt jelenti. Igaz Storcknál sosem lehet tudni. (lásd korábban Kleinheiser esete)

A csatároknál pedig Lencse László meghívása okozott már korábban meglepetést, hisz az ő tavaszi szezonja nem sikeredett a legjobbra.

Nézzük a válogatott 30-as keretét:

Kapusok: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Getafe)

Védők: Fiola Attila, Kocsis Gergő (Puskás Akadémia),  Bese Barnabás (MTK), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland, Lang Ádám (Videoton), Pintér Ádám (Ferencváros), Korcsmár Zsolt (Vasas), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva)

Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán, Nagy Ádám (Ferencváros), Vida Máté (Vasas), Kleinheisler László (Werder Bremen), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Stieber Zoltán (Nürnberg), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin)

Támadók: Szalai Ádám (Hannover), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Böde Dániel (Ferencváros), Lencse László (Újpest FC)

– A visszaszámlálás elkezdődött, nemcsak a stáb, hanem a játékosok is izgatottan várják a közös munka megkezdését, mindenki nagyon örül, hogy újra együtt lehet a válogatott – mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck szövetségi kapitány. A keretben nincs túl sok meglepetés, a májusi munka első szakaszára viszonylag bő kerettel készülünk, így fiatalok is lehetőséget kapnak, hogy megmutassák magukat. Vannak kisebb nehézségeink, egyelőre Priskin Tamás és Németh Krisztián is sérült, illetve a német osztályozók miatt Stieber Zoltán, valamint Kleinheisler László is hiányozhat az edzőtábor második feléig. Remélhetőleg minden játékosra jó fizikai állapotban számíthatunk Ausztriában, és elkerülik a csapatot a további sérülések a felkészülés során.

Endrődi Dávid