Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EB 2016: Íme az olaszok bő kerete!

Antonio Conte, az olaszok szövetségi kapitánya is kihirdette bő keretét. A legnagyobb meglepetés, hogy Andrea Pirlo kimaradt. Lássuk a listát! 

ddeace7890825f496ae05b91f8cce9e7bb73fc48

 

A legtöbb játékost a Juventus adja, pontosan hetet, élükön a válogatott csapatkapitányával, Gianliugi Buffonnal. Sokan várták a Sassoulo fiatal sztárját, Domenico Berardit is a keretbe, de Conte választása végül az Southampton csatárjára, Graziano Pellére esett. A másik két meglepetés a West Ham csapatánál focizó Angelo Ogbonna és a Manchester United jobbhátvédje, Matteo Darmian lehet. Az ismét rossz szezont futó Mario Balotellit továbbra is mellőzi Conte, ez viszont senkit nem ért váratlanul. Az olaszoknál is lesznek hiányzók, köztük a PSG sztárja Marco Verratti és  Claudio Marchisio is. A későbbiekben Conte hét játékost fog elküldeni, a 23 fős utazó keretet  pedig később nevezi meg az olasz tréner.

Íme a 30 fős olasz bő keret:
Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Frederico Marchetti (Lazio), Salvatore Sirigu (PSG)

Védők: Davide Astori (Fiorentina), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Angelo Ogbonna (West Ham), Daniele Rugani (Juventus), Matteo Darmian (Manchester United), Mattia De Sciglio (Milan), Davide Zappacosta (Torino)

Középpályások: Marco Benassi (Torino), Giacomo Bonaventura (Milan), Daniele De Rossi (Roma), Alessandro Florenzi (Roma), Emanuele Giacchherini (Bologna), Jorghino (Napoli), Riccardo Montolivo (Milan), Thiago Motta (PSG), Marco Parolo (Lazio), Stefano Sturaro (Juventus), Antonio Candreva (Lazio)

Támadók: Eder (Inter), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Graziano Pelle (Southampton), Simone Zaza (Juventus), Frederico Bernardeschi (Fiorentina), Stephan El Shaarawy (Roma)

Az olaszok még két meccset játszanak az Eb-ig:
Május 29. – Olaszország – Skócia
Június 6. – Olaszország – Finnország

Szigeti Andrea