Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf: Rekordszámú nevező és pályacsúcs

A Footgolf Országos Bajnokság (FOB) harmadik körében, a Kisorosziban található Magyar Golf Club Puskás pályáján közel kilencven játékos vágott neki a tizennyolc szakasznak a Hörmann Footgolf Versenyen. A legjobban Bacskai Bence teljesített, az ellenfeleket és a hőséget is legyőzte.

13071696_1185922178092778_1655984253893918645_o

A FOB harmadik fordulója, a Hörmann Footgolf Verseny nyári kánikulában és rekordszámú nevezővel indult vasárnap. Egy híján kilencven induló nevezett a fordulóra, sőt, még versenyen kívül is többen elindultak. A Magyar Golf Club hagyományos Puskás pályáján az elrúgók többségét a héten áthelyezték a szervezők, ezért ugyan a lyukak pozíciói nem változtak, más irányból kellett közelíteni a befejezéshez, ami élvezetesebbé és kiszámíthatatlanabbá tette a szakaszokat. Bár, elsőre úgy tűnt, nehezebb lett a pályakialakítás, az eredmények mégsem ezt igazolják. A szélcsendes versenyben a gyors pályát a kijelölt 72 rúgás (par) alatt tizennyolcan is tudták teljesíteni.

Bacskai Bence (Hole Hunters) egyetlen lövéssel volt jobb (65), mint Balázsi Csaba (BFGT) és Bogár Krisztián (FTC Footgolf, mindkettő 66), a második helyet Balázsi a 9-6-3-1 szabály alapján szerezte meg Bogár előtt. Bacskai ezzel rekordot állított fel, ugyanis korábban a 66 volt a legjobb, magyarok által tartott eredmény, igaz, a megszokott elrúgóhelyekről.

“Szombaton gyakoroltunk, akkor szembesültünk a módosításokkal. Könnyebben tudtunk így ma alkalmazkodni – fogalmazott a győztes. – Edzésen ugyanúgy megyek, mintha verseny lenne, nem próbálgatok különböző opciókat, szögeket. Egyszerűen csak levonom a következtetéseket. Vasárnap az első kilenc szakaszt követően 37-tel, azaz +1-gyel fordultam, átlagos volt az eredményem, aztán a második etapon -8-at rúgtam. A nagy meleg nem zavart, jól bírom a hőséget, még alá is öltöztem.”

Az abszolút kategóriában Zsuppán Péter (Outsiders – 216 pont) megőrizte vezető helyét, Balázsi Csaba (203 pont) és Renczés Gábor (Magyar Telekom DSC – 183 pont) fér még oda a képzeletbeli dobogóra.

A felnőtt férfi kategóriában Bacskai, Bogár, Podusil György (BFGT) lett a sorrend, ott Németh Gábor (FTC Footgolf – 213 pont) vezet Tajtyi Róbert (BFGT – 204 pont) és Lengyel Béla (FTC Footgolf – 192 pont) előtt.

Felnőtt3. forduló: A felnőtt kategória érmesei

A szeniorok kategóriáját az áprilisi Albert pályára meghirdetett edzésmenő versenyt is megnyerő Balázsi Csaba nyerte Biró László (Outsiders) és Renczés Gábor előtt. Három kör után az élen álló hármas (Zsuppán  – 288 pont, Balázsi – 285 pont, Renczés – 255 pont) első és harmadik tagja között mindösszesen harminchárom pont a különbség.

A hölgyeknél heten álltak rajthoz, Major Ilona (FTC Footgolf) triplázott, eddig mind a három kört megnyerte. Nagy Niki (FTC Footgolf) és Erdélyi Nóra (Magyar Telekom DSC) kapta az ezüst és bronzérmet. A nyolcfordulós bajnokság feléhez közeledve Major (330 pont) egyre közelebb kerül a címvédéshez, Nagy Niki (FTC Footgolf – 270 pont) és Pusztai Panna (Hole Hunters – 249 pont) a közvetlen követői.

HölgyekDobogós hölgyek

A junioroknál Juhász Donát (FTC Footgolf, lent) kettőből kettőt nyert, a zirci, második fordulót kihagyta, viszont az első forduló után most a harmadikat is megnyerte Kókai Bence (Royal-Issimo Footgolf Academy) és Tajtyi Ákos (BFGT) előtt. Összetettben Kókai (280 pont) vezet Juhász (220 pont) és Tajtyi (190 pont) előtt.

A csapatversenyt a BFGT nyerte a Hole Hunters és az FTC Footgolf előtt. A negyedik forduló előtt FTC, BFGT, Outsiders a sorrend.

A negyedik fordulót szintén Kisorosziban, az Albert pályán bonyolítják június 12-én.