Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Címet védett a Fradi

Lassan megunják egymást az együttesek. Ahogyan az első találkozón, úgy a visszavágón is fölényben játszott a Fradi, mi több, nem hagyta élni az MTK-t.

Nagyot harcolt az MTK és Kaján Zsanett. - fotó: mlsz.hu

Nagyot harcolt az MTK és Kaján Zsanett. – fotó: mlsz.hu

MTK – Ferencváros 1-3 (0-2)
BKV Előre stadion, 800 néző, vezette: Gaál Gyöngyi
Gólszerzők: Nagy L. (68.) ill.: Orji (15.), Kocsán (25.), Csigi (66.)
Sárga lapok: Herczeg (24.), Farádi-Szabó (88.) ill.: Zlidnis (41.), Csigi (45+1.), Zágor (90+2.)
Kiállítva:

MTK: Varga L. – Csányi, Demeter, Pinczi, Herczeg A. – Nagy L., Hummel-Smuczer (Diószegi, 16., Pádár, a szünetben), Nagy Á., Palkovics (Szabó Zs., 81.), Farádi-Szabó – Kaján. Vezetőedző: Medgyes Péter

Ferencváros: Németh J. – Mosdóczi, Zlidnis (Gruber, 72.), Csigi, Nagypál – Horváth Zs., Fenyvesi – Kocsán (Vidovenyecz, 80.), Addo (Zágor, 61.), Cankovic – Orji. Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Remek hangulatban, ideális futballidőben feszült egymásnak a címvédő Ferencváros, és a trónját visszaszerezni kívánó MTK. Medgyes Péter igencsak érdekes húzást eszközölt, Szabó Zsuzsanna helyett ezúttal Herczeg Andreát „húzta vissza” balbekknek, míg a vendégek mestere nem változtatott sokat, mindössze Samu Anna helyett Németh Júliát nevezte a kezdőbe.

Nos, ami az előzetes esélyeket illeti, mindenki a Fradit tartotta esélyesnek, amit igazolt is a címvédő, hiszen az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést. De hogy a hazaiaknak ne legyen sok örömük, arról tett Hummel-Smuczer Angéla sérülése, majd a szinte közvetlenül az ezután kapott gól. Még tíz emberrel védekezett az MTK, amikor egy mélységi indítással lépett ki Orji, Varga keze mellett a bal alsóba helyezett. A kék-fehérek balszerencséjére csapatkapitányuk nem tudta folytatni, így Medgyes Péter kényszerű cserét kellett, végrehajtson. A rutinos középpályás helyét Diószegi vette át. Hogy ez, vagy más zavarta meg a hazaiakat, nem tudni, azonban nem sokkal később egy kavarodás után Orji visszatett labdáját Kocsán lőtte a hálóba. Megnyugtató előnybe került tehát a címvédő, és bár a folytatásban Kaján agilitása volt dicsérhető, más kérdés, a hazaiak ötöse sem tudott túljárni Németh eszén, mint ahogyan a védőkön sem nagyon. Ennek ellenére akadt kisebb lehetősége a kék-fehéreknek, de helyzet nem alakult ki.

fotó: mlsz.hu

fotó: mlsz.hu

A szünetben aztán Diószegi helyett Pádár érkezett a támadójátékot erősítendő, mégis a Fradi birtokolta többet a labdát, ami helyzetekben is megmutatkozott. Ugyanakkor sokkal bátrabban jött ki az MTK, amely azonban továbbra is túl mélyen védekezett, amit igencsak kihasználtak a vendégek. Rendre a tizenhatos előterében letámadtak a fekete-fehérben szereplő címvédő játékosai. S ki is használta a két belső védő bizonytalankodását. Előbb Fenyvesi tekert lécre, majd egy szép támadás végén Csigi elé került a labda, aki lefordult védőjéről, s öt méterről a hálóba helyezett. Szinte azonnal jött a szépítés, Zlidnis hibáját használta ki Nagy Lilla, így igazán izgalmassá válhatott volna a hátralévő idő, főleg annak tükrében, hogy az észt válogatott védő nem sokkal később ismét elmélázott, de szerencséjére nem lett nagyobb baj. Ezt követően valamelyest kiegyenlítettebb lett a játék, a labdát továbbra is a Fradi birtokolta, míg a szórványos hazai kontrák nem hordoztak különösebb veszélyt magukban. A hajrára viszont megélénkült az MTK, hiszen szerették volna legalább a harmadik összecsapást kiharcolni, ám a vendégek nem engedték közelebb a kapujukhoz a házigazdákat. A végén még próbált újítani a hazai csapat, nem sok sikerrel, így aztán 2015 után ismét a zöld-fehér nyakakba kerültek az aranyérmek. Nem mellesleg ezúttal elég volt kétszer kilencven perc a bajnoki cím eldöntéséhez, nem úgy mint egy esztendeje, amikor mindkét találkozót tizenegyesek döntötték el.

S külön érdekesség, hogy tizenhét év után először fordult elő, hogy nem Pádár Anitának hívják a gólkirálynőt. Merthogy Ebere Orji és az ezúttal sérülés miatt kimaradó Sladjana Bulatovic társ-gólkirálynőként végzett az élen.

Sőt, sporttörténelmi pillanatot hozott az év, hiszen a Ferencváros először érte el mind férfi, mind női fronton egyazon évben a bajnoki címet és a magyar kupagyőzelmet. Ilyenre korábban egy csapat sem volt képes.

Gavalovits Sándor