Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Eb-keret: Fiola Attila

2016.06.14. a nap amire már az egész ország vár, Magyarország 44 év után újra az Eb-n szerepel. A következő napokban bemutatjuk azon játékosokat, akik hazánkat képviselik ezen tornán. Minden este 8 órakor, egy újabb játékost igyekszünk jobban megismertetni a veletek.

A válogatott Eb – kerete:

Kapusok:
Gulácsi Péter, Dibusz Dénes

védők:
Kádár Tamás, Guzmics Richárd, Lang Ádám

Fiola

Sorozatunk első részeinél kicsit problémában ütközünk, hiszen még nem végleges a keret, de ugye több játékos szinte biztos, hogy részt vesz az Európa – bajnokságon. Így először közülük szemezgetünk. (nem sorban megyünk)

1990.02.17-én született a Paks neveltje. 2009.áprilisában a ZTE elleni meccsen 1 percet kapott, s már be is mutatkozott az élvonalban. A következő bajnokságban is 14-szer vetették be. A 2010/11-es bajnokságban jött el az ő ideje. azóta szinte kihagyhatatlan csapataiból. Hol jobbhátvédként, hol középhátvédként. Eredeti posztja középen van, de anno Pakson kipróbálták jobbhátvédként, s megragadt a szélen. A Puskás Akadémiánál pedig egy ideig védekező középpályás volt, de ősszel újra jobbhátvéd lett, tavasszal pedig visszakerült középre. A válogatottban Dárdai Pál anno jobbhátvédként favorizálta, s ott végig ezen a poszton is szerepelt.

Fiola - Paks - 24.humég paksi mezben (24.hu)

Fiola csapatváltásairól regényt nem tudunk írni, mert ugyan 26 éves, de eddig csak a Paks és a Puskás Akadémia mezét viselte. 2015 januárjában érezte úgy, hogy ideje lenne elhagyni a megszokott paksi környezetet, s karrierjében egy lépcsőt ugrana. Hát, most így másfél év távlatából a kérdés az, hogy ez megérte -e? Hisz idén kiesett csapatával. Célja idén nyáron az, hogy mindenképp külföldre igazoljon, ha ez nem jön össze, akkor váltana belföldön. A másodosztályban ugyanis nem szeretne játszani. 2018 nyaráig még érvényes a szerződése Felcsúton, de Bognár György az új szakmai igazgató elmondta, nem áll Fiola útjába, megfelelő ajánlat esetén elengedik.

fiola - puskas - pfla.huA következő szezonban már máshol lenne nem Felcsúton (plfa.hu)

Fiola az egyik “Dárdai-bébi”, hisz az ő kapitánykodása alatt mutatkozott be a válogatottban. Feröer – szigetek ellen, a szünetben állt be Nikolics Nemanja helyett. 2014 októbere óta 14-szer vetette be előtt Dárdai, majd Storck. Egyik mérkőzésen sem okozott csalódást, így ő az a játékos, akinek a helyét senki nem kérdőjelezi meg a válogatottban. (A fociclub.hu olvasói is az NB I-es “álomcsapatba” ő állították a jobbhátvéd posztján) Eddig összesen 1 sárgalapot kapott a válogatottban, a görögök elleni 4-3-as vereség 89.percében.

Fiola Attila az utánpótlás válogatottakból, egyedül csak az U21-esben szerepelt. Ott 13-szor vetették be. Az idei Eb-n nagyot ugrana, akár több országot is, hisz 26 évesen a legjobb korban van ahhoz, hogy egy kiváló Eb szereplés után, bekerüljön valamelyik nyugati klub keretébe.

fiola - valogatott - csakfoci.hu(csakfoci.hu)

Fiola Attila
Klub: Puskás Akadémia
Válogatottság: 14/ –

Endrődi Dávid