Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: Milik villanása három pontot ért a lengyeleknek – videóval

A franciaországi Európa-bajnokság vasárnapi játéknapján 18 órakor megkezdődtek a C-csoport küzdelmei is. A világbajnok németek csoportjában az Eb-n debütáló Észak-Írország a Lewandowski által vezérelt Lengyelország ellen mérkőzött meg.

13434800_1152218801497631_7636962433099942749_n

Lengyelország – Észak-Írország 1:0 (0:0)
Helyszín: Nizza, Stade de Nice Játékvezető: Hategan (román)
Gólszerzők: Milik (51.)
Sárga lap: Kapustka (65.), Piszczek (89.) ill. Cathcart (69.)
Piros lap:

Lengyelország: Szczesny – Piszczek, Pazdán, Glik, Jedrzejczyk – Blaszczykowski (Grosicki 80,), Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec 78.), Kapustka (Peszko 88.) – Milik, Lewandowski. Szövetségi kapitány: Adam Nawalka

Észak-Írország:McGover – McLaughlin, Cathcart, J. Evans, McAuley – McNair (Dallas 46.), Norwood, S. Davis, Baird (Ward 76.), Ferguson (Washington 66.) – K. Lafferty. Szövetségi kapitány: Michael O’Neill

A két válogatott eddig hét alkalommal találkozott egymással. Európa-bajnokságon most először mérik össze tudásukat a felek. Az egymás elleni mérlegük kiegyenlített, ugyanis Észak-Íország és Lengyelország is három-három alkalommal tudott győzni és egy alkalommal született döntetlen. Legutóbb a 2009-es vb-selejtezők során találkoztak. Lengyelországban 1:1-es döntetlen született, míg hazai pályán 3:2-re győztek az északírek. A találkozó lengyel fölénnyel vette kezdetét, de komoly lehetőséget egyik gárda se tudott kidolgozni a félidő első felében. Az első komoly lehetőségre 30 percet kellett várni. Ekkor a lengyelek kerültek helyzetbe Milik révén, de az Ajax fiatal támadója fölé lőtt nagy ziccerben. Az első félidő hajrájában a 39. percben Kapustak is helyzetbe került, a kapu bal oldalába tartó lövését nagy bravúrral hárítani tudta McGover. Az első félidőben az északírek egy alkalommal sem lőttek kapura, minden erejükkel a védekezésre koncentráltak.

A második félidőben rögtön cserélt az északírek, a Manchester United játékosa McNair helyére Dallas állt be a félidő elején. A második félidőben folytatódtak a lengyel rohamok aminek az 51. percben lett meg a gyümölcse. Blaszckowski remekül ment el a szélen és középre passzolt Milik elé, akit az északírek hagytak lőni, ami nagy hibának bizonyult az Ajax támadója pedig köszönte szépen és a jobb alsóba lőtte a játékszert. 1-0! Michael O’Neill szövetségi kapitány próbálta cserékkel felpörgetni az északírek játékát, de komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani, míg a lengyelek több alkalommal is eldönthették volna a három pont sorsát. A 87. percben végleg eldönthette volna a találkozót Krychowiak, de  lövése elszállt a bal kapufa mellett. A találkozót ezzel a lengyelek megnyerték és győzelemmel kezdték az Eb-t. A csoport másik mérkőzésén este 21 órakor a világbajnok Németország az ukránok ellen kezdi meg szereplését. Természetesen a FociClub.hu beszámol arról a találkozóról is.

https://www.youtube.com/watch?v=HLmzOO-Q0fI

 Kép forrása: uefa.com

Ondik Gábor