Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb: Iniesta, Rosicky és Aduriz is bezsebelt egy rekordot

Hétfőn a címvédő spanyol válogatott is megkezdte a szereplését az Európa-bajnokságon, az ellenfél a cseh nemzeti csapat volt. Azt bátran kijelenthetjük, hogy nem ez volt a kontinenstorna legjobb és legemlékezetesebb párharca, ám az 1-0-ás meccs melyet a címvédő nyert meg, hozott jó pár érdekes statisztikai adatot és rekordot. Főszerepben Iniesta, Aduriz és Rosicky, de Ramos is kellett az érdekes passzrekordhoz. 

dgd

Thomas Rosicky 16 esztendeje idestova még 2000-ben mutatkozott be a cseh válogatottban és ő minden idők legfiatalabban pályára lépő cseh labdarúgója  az Eb-k történetében. A rekord pedig immáron keretes, hiszen azzal, hogy ma kezdett és szinte végig játszotta a mérkőzést 35 esztendősen ő lett a legöregebb is. Az egykori dortmundi közönség kedvenc több mind 100 alkalommal lépett pályára hazája nemzeti csapatában.

Érdekesség, hogy Csehország a spanyolok elleni mérkőzésen 177 passzal zárta a találkozót, ez a szám pontosan annyi, mint két spanyol válogatott labdarúgó Iniesta (107) és Ramos (92) passzáma összeadva. Apropó Iniesta és az a bizonyos 107 labdaérintés. Ez is rekord, soha spanyol válogatott labdarúgó nem ért egy mérkőzésen ennyiszer a játékszerhez nagy tornán, mint most a Barca klasszisa.

Nem ez az egyetlen Iniesta rekord, ugyanis ő lett az első spanyol labdarúgó, aki három különböző Európa-bajnokságon is gólpasszt tudott adni. Pique győztes gólját ő készítette elő a mérkőzés hajrájában.

Végezetül pedig még egy veterán rekord, Aduriz csereként kapott lehetőséget, ezzel pedig 35 esztendősen és 4 hónaposan ő lett minden idők legöregebb pályára lépő spanyol játékosa a kontinenstornán. A Bilbao gólfelelőse nyolcadik alkalommal léphetett pályára hazája nemzeti csapatában.