Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho első trófeája új csapatával

Bajnok a kupagyőztes ellen. A Premier Leauge startja előtt még a kupagyőztes csap össze a bajnokkal a Wembley-ben, azért, hogy kiderüljön, ki nyeri idén a Community Shieldet. A meglepetésbajnok Leicester City mérte össze az erejét a Manchester Uniteddel.

13653451_1239261119426620_4386080265426104832_o

Leicester City – Manchester United 1:2 (0:1)
Helyszín: Webley Stadion, London Vezette: Pawson
Gólszerzők: Vardy (52.) ill. Lingard (31.), Ibrahimovic (83.)
Sárga lap: Simpson (40.), King (55.), Vardy (74.) ill. Bailly (80.)
Kiállítva: – ill. –

Leicester City: Schmeichel – Fuchs, Morgan, Huth, Simpson – Albrighton, King, Drinkwater, Mahrez – Vardy, Okazaki Vezetőedző: Ranieri

Manchester United: De Gea – Valencia, Bailly, Blind, Shaw – Carrick, Fellaini – Lingard, Rooney, Martial – Ibrahimovic Vezetőedző: Mourinho

José Mourinho Zlatan Ibrahimovicnak köszönhetően megszerezte első trófeáját új csapatával. A Manchester United a Wembley-ben lépett pályára a Leicester ellen, és az első félidőben már rögtön meg is szerezték a vezetést. Okazaki ugyan a bajnokcsapattól kétszer veszélyeztetett, de ez kevés volt. A 31. percben Lingard egy remek egyéni akciót követően lő kapura, Schmeichel képtelen hárítani a lövést.

A második játékrészben kevéssel a szünet után Vardy talált be De Gea kapujába. Sokáig tartotta a döntetlent a Leicester, azonban a friss igazolás, Zlatan Ibrahimovic tétmeccsen is megvillant. A svéd zseni Valencia remek labdáját juttatta fejjel Schmeichel kapujába. A mérkőzés hajrájában nem tudott egyenlíteni a Leicester, így a United emelhette magasba a kupát.

kép: ZlatanFacebook

Nagy Gábor