Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a franciák ásza

Újabb nagy név intett búcsút a pályáknak. A francia csillag, Louisa Nécib a rosszul sikerült Olimpia után akasztja szögre a cipőjét. 

maxresdefault (4)

Az Olimpia után újabb sztár akasztja szögre a cipőjét. Célia Sasic tavalyi visszavonulása után idén Louisa Necib döntött úgy, hogy abbahagyja profi pályafutását. A francia középpályás 9 évet töltött a Lyonnál, ez alatt az idő alatt 278 alkalommal ölthette magára az OL mezét.

A hazai szaklapok csak a női Zidane-ként emlegették, gyakran összehasonlították a legendával játékstílusa miatt. 2004-ben egyébként a Clairefontainei akadémián találkozott egymással a két játékos és a meeting végén mezt is cseréltek. A gall hölgy nem igazán szerette ezt az összehasonlítást, ő inkább csak példaképként tekintett Zizoura.

necib1

Labdarúgó karrierjét a US Marseille csapatánál kezdte, majd két évvel később a Celtic de Marseille csapatát választotta, 2 évvel később a CFNE Clairefontaine akadémiáján eltöltött két szezon után az első osztályban szereplő Montpellier szerződtette a francia legendát.

11 góljával a 3. helyen végez a klub házi góllövő listáján. Játéka miatt egy évvel később, 2007. június 22-én az OL-hez igazolt, ahol a 14-es mezt kapta.

A 9 év alatt kilenc alkalommal lett bajnok, hatszor nyert francia kupát és háromszoros BL győztesként fejezi be pályafutását.

 2005. február 19-én debütál a felnőtt válogatottban, ahol 145 mérkőzésen 36 találat fűződik a nevéhez. Játékát 2014-ben a magyar női válogatott elleni meccsen mi is megcsodálhattuk. 2013-ban Saint Etienne ellen lőtt góljával Puskás díjat nyert.

necib

Idény nyáron tehát egy újabb ikonja búcsúzott a női futballnak

 Balázs Zoltán