Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Győzelemmel rajtolt a címvédő, vereséggel az újoncok

A hétvégén megkezdődött a női bajnokság. Az első fordulóban a tavalyi 4. helyezett Győr az újonc Budapest Honvédot fogadta. Az ETO csapata az idén dobogós álmokat dédelgethet. Az esélyesek közül a Ferencváros, MTK, Viktória trió egyaránt három ponttal rajtolt.

eto-gyozelem-a-nyitanyon_2016-08-14

Nem ez volt az első alkalom, hogy az a győri lányok az ETO parkban fogadhatta ellenfelét, hiszen a tavalyi bronzmeccsnek is a mostani helyszín adott otthon.

Horváth Tamás tanítványai meghálálták a szurkolók bizalmát, akik végig kiváló hangulatot teremtettek a mérkőzésen. A félidei döntetlent követően előbb Dénes Dorkának, aztán a 70.percben Süle Dórának is sikerült a Honvéd kapujába találni, így a találkozó végén a hazaiak joggal örülhettek a három pontnak

Horváth Tamás (ETO, vezetőedző): – Nehéz mérkőzés volt. Egy szervezetten védekező Honvéddal találtuk magunkat szemben, de a szünetben rendeztük sorainkat és simán nyertünk a végén. 

Hossein Nikandish (Honvéd, vezetőedző): – Mi célunk az egy pont megszerzése lehetett, ez még a realitást közelítette volna. De nincs tragédia, a két csapat más célokkal vágott neki a szezonnak, mi a benn maradást tűztük ki, reméljük majd sikerülni fog.

Dénes Dorka (ETO, támadó): – Kemény védekezéssel készült ellenünk a Honvéd. De szerencsére a második félidőre sikerült feltörnünk. Kezdetben még hiba csúszott a befejezésekben, majd az első gól után már felszabadultabban játszhattunk és úgy gondolom, innen kezdve nem forgott veszélyben a győzelmünk.

 

Forrás: (www.eto.hu)

A címvédő Ferencváros csapata Csepelre látogatott, ahol Dombó János gárdája, az Astra fogadta a zöld-fehéreket. A mérleg természetesen a bajnok mellett szólt: legutóbbi találkozásukkor a Fradi 3-0-ra győzni tudott az Astra ellen. A találkozó érdekessége, hogy akkor még hazai színekben futballozott Telek-Sümegi Éva, aki a nyáron igazolt a Fradihoz.

A csepeli együttes nagy átalakuláson ment keresztül a nyáron,  Krascsenics Csilla Kókáról, Horváth Luca és Andriska Renáta az MTK-tól, Hegyi Szilvia a Feminából érkezett, emellett pedig Görög Zsófia, Horváth Hanna is a rózsaszín mezeseket választotta és régi nagy visszatérőnek számító, szintén a Feminától érkező Fogl Katalin is elfogadta az Astra ajánlatát.

A jó időnek köszönhetően sokan kilátogattak a két csapat nyitómérkőzésére. Az első játékrészt az Astra defenzíven kezdte, nem igazán jutott el a Fradi kapujához, a zöld-fehérek előbb Sümegi Éva lövése révén szerezhették volna meg a vezetést, de a játékvezető lökés miatt érvénytelenítette a találatot, utána pedig a montenegrói Bulatovic lesgólját nem adták meg, így a 36. perig 0-0 volt az összecsapás. A szünet előtt aztán a fővárosi riválistól érkezett Nagy Ágnes értékesítette a helyzetét, és körülbelül 16-17 méterről talált a hálóba, örömet szerezve a vendég drukkereknek. A második félidőben aztán a végig remekül játszó Vidovenyecz Anna talált a hálóba Orji passzából, míg a 87.percben Horváth Zsófia góljával győzte le a Fradi Dombó János együttesét.

viktória

Szombathelyre látogatott az Újpest, amelyik visszatér az első osztályba. A mérkőzés esélyesének Csordás Csaba tanítványai számítottak, akik idén döntős céllal futnak neki a Jet-Sol Liga küzdelmeinek. A vas megyei lányok nem számíthatnak majd Magyarics Zoéra és Harsányi Andreára mindketten sérülés miatt fogják kihagyni a nyitómérkőzést.

Tálosi Szabina és Tóth II.Alexandra szerződtetésével pedig rutinos válogatott labdarúgókkal erősödött a Viktória. A két válogatott még nem léphetett pályára a nyitányon

A lila-fehér együttes minden bizonnyal majd az alsóházban küzdhet majd a bent maradásért.  Az első félidő végén Mátyás Noémi góljával Újpesti vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek majd a második játékrészben a 67.percig borulni látszott a papírforma , amikor is Heike Manhart egalizált. A 79.percben Szakonyi Emese megfordította a mérkőzés állását majd a kegyelemdöfést Tóth Alexandra gólja adja meg így Csordás Csaba együttese végül hazai pályán győzni tudott fővárosi ellenfelük ellen.

mtk

A forduló „rangadójának” számító Kóka-MTK igazi küzdelmeket ígért. Ha a tavalyi évet vesszük figyelembe, akkor a szakértők könnyed vendég győzelmet jósoltak volna, viszont a tavalyi ezüstérmes a nyáron jelentős átalakuláson ment keresztül. Meghatározó játékosok hagyták el az együttest és új éra kezdődött meg Szabados György irányításával, aki lehetőséget biztosított a fiatalok számára. Visszatért Szőcs Réka, aki kapus fronton majd erősítést jelenthet. A fővárosi együttest választotta Krascsenics Petra, aki volt csapata ellen játszhatott a hétvégén, illetve több utánpótlás-válogatott is az első csapatnál bizonyíthat a következő szezonban.  A bajnokságra főleg külföldi edzőpartnerekkel készültek, horvát és osztrák csapat ellen játszottak a nyári felkészülés során.

A zöld-fehérek második csapata a félidőig 0-0-ra állt a kék-fehér együttes ellen. A második félidőben aztán ki más, mint a Kóka volt játékosa Krascsenics Petra találataival dőlt el a találkozó. Előbb a 63.percben első labdaérintéséből talált a hálóba, 5 perccel később 20 méterről vette be ex-csapata kapuját.

Eredmények:

ETO FC Győr – Honvéd 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Dénes D. (63.), Süle D. (70.)

Kóka-FNLA – MTK 0-2 (0-0)
Gólszerző: Krascsenics P. (63., 67.)

Viktória Trend-Optika – Újpest 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Manhart (60.), Szakonyi (79.), Tóth A. (83.) ill.: Mátyás N. (45+1.)

Astra-ELIOS – Ferencváros 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Nagy Á. (36.), Vidovenyecz (70.), Horváth Zs. (87.)

Balázs Zoltán