Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Döntetlen a nyitómeccsen, a Depor fordítani tudott az Eibar ellen

Megkezdődött a La Liga 2016/17-es szezonja, melynek nyitómérkőzésén a Malaga csak döntetlent tudott játszani az újonc Osasunával, a Deportivo viszont hátrányból fordította meg a meccset és győzték le az Eibart. 

Malaga – Osasuna: 1-1  (0-0)
Gólszerzők: Juanpi (56.) ill. Merida (85.)
Sárga lapok: Keko (40.) Juanpi (90+4) ill. Oier (17.), Fausto (68.), Redrado (63.)
Kiállítás: – ill. –

malagaosasuna

Forrás: Osasuna Twitter

Nem volt meglepő, hogy a Malaga diktálta a tempót a meccsen. Már az első félidőben beszorították az ellenfelet, de az újonc Osasunának is megvoltak a lehetőségei. A hazaiak legnagyobb helyzete a 39. percben történt, amikor Sandro Ramirez  kapott pontos beadást a kapu előterében és gyorsan kapura lőtt, de próbálkozása nem volt elég erős, így a kapus védeni tudott. A vendégek a 42. percben álltak a legközelebb a gólhoz, amikor  Kenan Kodro vett át egy briliáns passzt a tizenhatoson belül, majd laposan a kapu bal alsó sarkába lőtt, de a kapusnak sikerült éppen elérnie a labdát. A második félidőben folytatódott a hazai dominancia, ami be is ért az 56. percre. Juanpi verte át a védőket, majd megelőzve őket a bal alsó sarokba lőtte a labdát és megszerezte a vezetést. A meccs hátralévő részében egy kicsit leült a játék, csak a Malagának lett volna esélye növelni az előnyét, aztán a semmiből jött az egyenlítés. Fran Merida volt jókor jó helyen, amikor a kapunál elé pattant a labda, amit ha nehezen is, de belőtt a hálóba. A végén még hajtottak a hazaiak, de nem tudták már megfordítani az eredményt, ezzel pedig egy döntetlennel nyitották meg a bajnokságot.

Deportivo La Coruna – Eibar: 2-1  (0-0)
Gólszerzők: Mosquera (69.), Lucas Perez (87. büntetőből) ill. Ramis (55.)
Sárga lapok: Navarro (60.), Gama (64.), Albentosa (90.) ill. Garcia (68.) Junca (86.), Kike (90.)
Kiállítás: – ill. –

Depor-Garitano-pretende-primera-Eibar_945515517_12207471_667x375

Forrás: holaciudad.com

Igen kiegyenlített meccset láthattak a nézők, mindkét csapat taktikusan próbálta felépíteni a támadásait, ami a szórakoztatás rovására is ment egy kicsit. A hazaiaknak voltak nagyobb helyzeteik, főleg a házi gólgyárosuk, Lucas Perez révén. A legnagyobb lehetősége a 37. percben volt az első félidőben, amikor a tizenhatoson belül kb. 5 méterre a kaputól megkapta a labdát, de kihagyta a kihagyhatatlan helyzetet és magasan a kapu felé lőtt. A második félidőben sokkal többet támadt a Depor mégis egy szögletből az Eibar szerezte meg a vezetést. Az 55. percben szöglethez jutottak a vendégek, amit Bebe végzett el, majd Ramis ugrott a legmagasabbra a játékosok közül és bebólintotta a kapuba a labdát. A hazaiak nem hagyták annyiban, egyre inkább próbálkoztak, és a 69. percben Lucas Perez ívelte be a labdát a kapu előterébe, amit Mosquera a jobb alsó sarokba lőtt és kiegyenlítettek. A Depor folytatta a játékát a gólt követően is, majd a 87. percben David Junca húzta vissza ellenfelét mezénél fogva a tizenhatoson belül, a bíró pedig büntetőt ítélt, amit Lucas Perez értékesített is. Ezzel pedig beállították a végeredményt és a Depor megnyerte a mérkőzést.

 Szigeti Andrea