Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Hajszálon múlott Nikolicsék és a Celtic sorsa, kiesett a Plzen

Három mérkőzést játszottak kedden a Bajnokok Ligája Play off-körének bajnoki ágán. A párharcok – bár úgy tűnt, az első találkozók ismeretében eldőltek – hoztak majdnem meglepetéseket.

legia-dundalk

Ugyan magabiztosnak tűnt a visszavágó előtt a Celtic háromgólos előnye, az izraeli együttes mégsem adta fel, és már az első negyedórában többet tett a hátrány faragásáért. Ebben a periódusban nem is nagyon tudott mit kezdeni a hazai rohamokkal a skót bajnok, sőt, majdnem hátrányba is került. Janko szabálytalankodott a tizenhatoson belül, de a büntetőt Radi kihagyta. Nem kellett azonban sokat várni, hogy rezdüljön is a háló: szögletet rúghatott a Beer Sheva, és Ben Sahar fejesével megszerezte a vezetést az izraeli brigád. A Celtic próbálkozott ezt követően, mégis nagyobb helyzetek a hazaiak előtt adódtak. Fordulás után sem sok minden változott, ráadásul egy gólosra csökkentette a különbséget összesítésben a Hapoel, miután Hoban közelről a kapuba lőtt. Hirtelen sürgős lett a skótoknak, de az addig gyengécskén muzsikáló zöld-fehérek egyetlen nagyobb helyzetet tudtak kidolgozni mindössze, Dembelé ki is hagyta. Aztán Hoban villant két ízben is, előbb alig lőtt mellé, majd Gordon védett bravúrral. Beszédes adat: A két csapat összesen 25 alkalommal lőtt kapura, ebből az izraeliek 18-szor(!).

Fél lábbal a főtáblán érezhette magát Nikolics Nemanja együttese, a Legia Warsawa, hála a magyar csatár góljainak, ám a visszavágó közel sem úgy alakult, ahogyan azt a lengyelek tervezték. Aktívabban kezdett az ír bajnok, s ha nincs Malarz, bizony korán előnybe kerülhetett volna a Dundalk, amely így is viszonylag korán betalált. McMillan belőtt labdáját Benson továbbította a kapuba. A gól sem rázta fel különösebben a Legiát, s ami a legszembetűnőbb volt, Nikolics sem nagyon kapott használható labdát, minek következtében nem is nagyon került helyzetbe. A második félidőben megrogytak az esélyek, lévén Hlousek tíz percen belül összeszedett két sárgát, ám ezt a Dundalk nem tudta kihasználni. Nikolics hetven percet töltött a pályán. Aztán mikor már mindenki a hármas sípszót várta, érkezett Kucharczyk, és egyenlített, minden esélytől megfosztva a Dundalkot, amely így az El-főtáblán folytathatja.

beer-sheva-celtic

Bár magabiztos előnnyel utazott Csehországba a bolgár Ludogorets, kis híján lemaradt a főtábláról. A találkozó első negyedórájában egy gyors gólváltással alapozták meg a csapatok a meccs alakulását, később azonban alábbhagyott a lendület. A hetedik percben Duris szerzett vezetést a cseheknek, amit tíz perccel később Vura kiegyenlített. Így továbbra is a bolgárok voltak kedvezőbb helyzetben, és bár a Plzen a második félidő derekán Mateju is betalált, tulajdonképpen nem forgott veszélyben a Ludogorets továbbjutása, köszönhetően a fontos idegenbeli góljuknak. Sőt, két idegenbeli góljuknak, ugyanis a ráadás ötödik percében Cafu is betalált, amivel bebiztosította a bolgárok főtáblás szereplését a legrangosabb európai kupasorozatban.

Hapoel Beer Sheva – Celtic 2-0 (1-0)
G.: Sahar (21.), Hoban (48.)
S.: Shabtai (90+3.) ill.: Janko (14.), McGregor (56.), Lustig (66.), Gordon (90+2.)
Tj.: Celtic 5-4-es összesítéssel.

Legia Warsawa – Dundalk 1-1 (0-1)
G.: Kucharczyk (90+2.) ill.: Benson (19.)
S.: Odjidja-Ofoe (7.), Hlousek (57.) ill.: Benson (73.)
Kiállítva: Hlousek (67., második sárga lappal)
Tj.:Legia 3-1-gyel.

Plzen – Ludogorets 2-2 (1-1)
G.: Duris (7.), Mateju (64.) ill.: Vura (16.)
S.: Hubnik (17.), Horava (31.), Duris (39.) ill.: Palomino (23.), Cafu (82.)
Tj.: Ludogorets 4-2-vel.

Gavalovits Sándor