Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Neymar bebizonyította, hogy az egyik legjobb a világon”

Az FC Barcelona védője, a mindig határozott véleménnyel jelentkező Gerard Piqué a minap nem spórolt a dicsérő szavakkal frissen Olimpiát nyert csapattársát, Neymart illetően.

neymarolimpia001 dreamlovewallpaperscom

Nehéz időszakokon van túl a katalán sztárcsapat brazil légiósa. Neymar a két évvel ezelőtti, számára hazai rendezésű Világbajnokságon csak a negyedik helyen végzett, míg a tavalyi Copa Americán a brazil válogatott szintén esélytelen volt a végső sikerre. Idén pedig választás elé állította saját klubja: a Selecao csak egy tornán számíthatott rá. Azaz Neymarnak döntenie kellett, hogy vagy a centenáriumi Copan, vagy a rioi Olimpián vesz részt. A különc támadó végül utóbbi mellett tette le a voksát, és lám milyen jól tette! A brazil nemzeti együttes történelme során először hódította el a labdarúgás olimpiai bajnoki címét.

„Az olimpián Neymar megmutatta, hogy ő az egyik legjobb játékos a világon, miközben ő lőhette be a még mindent eldöntő büntetőt is, amivel megnyerhették a címet. Most pedig eljöttek számára a pihenés napjai. Nem volt könnyű számára, hogy ekkora nyomás alatt kell viselnie a brazil mezt. Neki és a csapattársainak ezt egy nagyon nehéz torna volt.” – büszkélkedett sikeres kollégájával Piqué, aki egy kissé elfelejtkezett a Barca másik olimpiai bajnokáról, Rafinharól.

A németek elleni győztes büntetőpárbajt követően Neymar egy kis extra pihenőt kapott egyébként Luis Enrique vezetőedzőtől, lévén a brazil légiós már több mint egy éve folyamatosan csúcsra járatott edzettségi állapotban van.

Balogh József