Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Az első félidőben megnyerte a meccset a Villarreal – videóval!

A spanyol bajnokság 6. fordulójának harmadik napján a Villarreal könnyedén győzte le az újonc Osasuna együttesét, míg a Celta Vigo a hosszabbításban győzte le az Espanyolt. 

640x360_25192538villarreal-osasuna41

Forrás: laliga.es

Villarreal – Osasuna: 3-1 (3-1)
Gólszerzők: Pato (5.), Bruno Soriano (24. – büntetőből), Sansone (39.)  ill.  Roberto Torres(45+1 – büntetőből)
Sárga lapok: Radoja (77.), Roncaglia (79.) ill. Fernandez (23.), Olavide (62.)
Kiállítás: -ill.-

A Villarreal nagyon jól kezdte a mérkőzést, ami várható volt. Már az 5. percben megszerezték a vezetést Pato révén. Samu Castillejo ívelte előre a labdát, amit Pato fejelt a hálóba. A 10. percben majdnem válaszolt rá az Osasuna, amikor Riviere vette át a pontos passzt a kapu előterében, de a felső léc fölé lőtt. A következő percekben elég kiegyenlített volt a mérkőzés, aztán a 23. percben a vendégek kapusa, Mario Fernandez szabálytalankodott a tizenhatoson belül, majd a játékvezető büntetőt ítélt. Bruno Soriano állt a labda mögé, aki a kapu közepébe bombázta azt, hiába vetődött jól a kapus. Ezután tovább támadtak a “sárgák” és a 39. percben meg is szerezték a harmadikat.  Ismét Samu Castillejo adta a passzt, most viszont Sansonenek, aki átvette a labdát és átemelte a kint álló Mario Fernandez fölött. Ezzel még nem lett vége a félidőnek, mert az Osasuna is kapott egy tizenegyest, amit Robero Torres végzett el és értékesítette is a lehetőséget.

A második félidőben sem csökkent a mérkőzés irama, habár hazaiak meg lehettek elégedve ezzel az eredménnyel. Az 50. percben Pato megszerezhette volna a második gólját, de Mario Fernandez védett óriásit. Tíz perccel később az Osasuna is megmutatta, hogy a pályán van, amikor Sergio Leon tört be a büntetőterületen belülre és csapott le a labdára, majd pontosan a kapu jobb oldala felé lőtt, de Sergio Asenjo fel tudott készülni a lövésre és könnyedén védeni tudott. Innentől kezdve egy kicsit feléledt az Osasuna, és a következő percekben egy Trigueros fejesen kívül, nem volt nagy helyzete a Villarrealnak, sőt a 81. percben Sergio Leon újra próbálkozhatott, de  a labda hajszállal a jobb kapufa mellé ment. Hiába hajtották meg a végét, az eredményen már nem tudtak változtatni, így a Villarreal megnyerte a mérkőzést.

Espanyol – Celta Vigo: 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Rossi (90+2),
Sárga lapok: Roca (43,), Duarte (87.) ill. Roncaglia (29.), Iago Aspas (75.), Hernandez (86.)

640x360_25212420_q3a9020_1

Forrás: laliga.es

Sokkal jobb volt a vendégcsapat az egész mérkőzésen, de a meccs végéig nem tudtak gólt szerezni. A Celta Vigo többet birtokolta a labdát, és az ő akaratuk érvényesült, de a próbálkozásaikat ügyesen kivédekezte a katalán csapat. A hazaiak inkább a kontrákra építettek, volt is amikor közel jártak, sőt a legveszélyesebb helyzeteik is nekik voltak. Aztán a hosszabbítás utolsó két percében megtört a jég és a Celta két gólt is szerzett. Először  Giuseppe Rossi kapta meg a labdát a tizenhatoson és meglátta, hogy Diego Lopez kint áll a kapujából, majd szépen  eltekerte a labdát a feje fölött a hálóba. A második gólnál Pione Sisto szlalomozott át a védők között, majd hatalmas lövést küldött kapu felé, amely a kapu bal oldalába ment.