Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf: A magyar “BL”-forduló előtt, USA béli után! – körkép

Legutóbb és egyben az European Footgolf Tour történetében először játszottak fordulót a tengerentúlon. Az USA-ban megrendezett verseny újfent Alexander Richer győzelmét hozta Orlandóban. A francia ezzel idei harmadik elsőségét zsebelte be, s tovább növelte pontjainak számát, haladva ezzel a bajnoki cím irányába. A sorozat 13. állomása Magyarországon lesz, hétvégén Kisorosziban kerül megrendezésre a 2016-os naptári esztendő egyik legnagyobb megmérettetése. A verseny nívóját jelzi, hogy az a három kategória közül a legmagasabba tartozik.

14183883_1116685751744689_5577423620304225556_n

A tengerentúlon közel 150 játékos állt elrúgóhoz, köztük több magyar is. A háromnapos versenyt a francia és egyben listavezető  Alexandre Richer nyerte, mögötte pedig két amerikai végzett a dobogón. Angel Reyes lett a második, míg a két napig vezető Jordan Godfrey végül csak harmadik lett. Az aranyéremről egyébként szétlövés döntött, azt pedig a francia klasszis bírta jobban. A hétvégivel együtt még négy forduló van vissza a sorozatból, s mostanra Alexandre Richer favorittá lépett elő. Noha előnye még nem behozhatatlan, a játékost beérni nagyon nehéz lesz, főként ha úgy játszik, ahogyan az utóbbi közel két hónapban.

 Ami az összetett állását illei Paul Oliver valamelyest közelebb tudott jönni, ám Karl May és Jim Kuipers nem utazott a tengerentúlra. Nekik a magyar versenyen kellene valamit villantani, amennyiben az utolsó fordulókban is az aranyért szeretnének harcolni. A francia Antonio Balestra megérkezett a legjobb tízbe, ám összességében azt lehet mondani, hogy az élmezőnyben nem történt nagy változás, inkább a legjobb ötven rázódott össze jobban és csökkentek a különbségek.

eft-absz

Abszolút összetettben nem örülhettünk jó magyar szereplésnek, azonban ha a senior kategóriát nézzük, akkor elmondható, hogy Balázsi Csaba ezüstérmes lett. A legjobb magyar egyébként Podusil György volt, három napnyi játékot követően a 26. helyre futott be a felnőtt kategóriás versenyző. Balázsi Csaba összetettben a 44. lett, míg Tajtyi Róbert a 48. helyen ért célba.

 Ami a csapatversenyt illeti, Franciaország immáron dobogón, előttök a hollandok, a listavezető pedig továbbra is Nagy-Britannia. A magyar csapat növelte pontjainak számmát, s jelenleg ez a 8. helyre elegendő. Remélhetőleg hétvégén jócskán megnövekszik a pontjaink száma.

A Tour visszatér Európába, az általunk olyannyira várt magyar versennyel folytatódik a sorozat. A 13. állomást, a IV. Hungarian International Footgolf Opent Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáin bonyolítják október első hétvégéjén.

eft-csapat