Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Ötöt-ötöt vágott Románia és Montenegro – videóval!

A világbajnoki selejtezők E csoportjában a románok és a montenegróiak is gólparádéval kápráztatták a szurkolóikat, aminek természetesen a vesztes felek, az örmények és a kazahok már nem annyira örültek. 

2841947_big-lnd

Forrás: FIFA

Örményország – Románia: 0-5 (0-4)
Gólszerzők:  Stancu (4. – büntetőből, 29.), Popa (10.), Marin (12.), Chipciu (60.)
Sárga lapok: Grigoryan (33.)
Kiállítás: Malakyan (3.)

Nem kezdődött jól az örmények számára a mérkőzés, mivel Malakyant már a 3. percben kiállították egy durva szabálytalanság miatt, amit a tizenhatoson belül követett el, és a játékvezető büntetőt is ítélt. Stancu állt a labda mögé, aki higgadtan értékesítette is a tizenegyest.  A hazaiaknak az egész mérkőzést emberhátrányban kellett játszaniuk. Ki is használták ezt a románok, és két perc alatt még kettőt lőttek nekik, az egyiket Popa a másikat Marin révén, Stancu pedig a 29. percben duplázott. A második félidőben már úgy tűnt, hogy nem lesz több gól, aztán a 60. percben Chipciu mégis megszerezte az ötödiket. Ez az eredmény maradt végül a végén is.

Montenegro – Kazahsztán: 5-0 (1-0)
Gólszerzők:  Tomasevic (24.),  Vuckevic (59.), Jovetic (64.), Beqiraj (73.), Savic (78.)
Sárga lapok:  Begiraj (32.) ill. Islamkhan (32.), Kislicin (37.), Mukhutdinov (89.)
Kiállítás: -ill.-

Ezen a mérkőzésen Montenegro számított a jobb csapatnak. Már a meccs elején átvették az irányítást, és utána szinte végig fölényben fociztak. A 24. percben Tomasevic találatával meg is szerezték a vezetést. A első félidőben több gól nem esett, de aztán a másodikban kinyílt a gólcsap, és lőttek még négyet, és minden gólt más játékos lőtt: az 59. percben Vuckevic, a 64-ben Jovetic, a 73. percben Beqiraj és végül utolsónak Savic talált be a 78. percben.