Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Piqué: “Nem kérdés, Guardiola Barcelonát farag a Man. City-ből!”

Az FC Barcelona középhátvédje, Gerard Piqué szerint szerdai ellenfelük, a Manchester City játékstílusa hasonlít a katalánokéhoz, és ez természetesen egy embernek köszönhető: Josep Guardiolának.

(Kép: kwesesports.com)

“Biztos, hogy nagy meccsek lesznek!” – kezdte Piqué arra utalva, hogy a Barca a Bajnokok Ligája soron következő két fordulójában oda-visszavágót játszik a Manchester City-vel. Elsőként szerdán, a Camp Nouban csapnak össze a felek.
“A lehető legjobbunkat kell majd nyújtanunk, hiszen ez már nem az a Manchester City, amit az elmúlt években láthattunk. Guardiola munkája már most jól kivehető a csapaton. Hasonló stílusban játsszák a futballt mint mi, letámadnak, ráadásul Guardiola jól ismer minket, jól ismeri a Barcelonát, úgyhogy komoly erőpróba vár ránk. Remélem mi nyerünk! Az a célunk, hogy a csoport élén végezzünk, és ebben sokat segítene, ha le tudnánk győzni a Manchester City-t.” – Összegzett a szerdai csúcsmeccs kapcsán a spanyol válogatott hátvéd.

Piqué röviden megkísérelte összefoglalni azt is, hogy Guardiola mit is adott valójában az FC Barcelona számára: “Pep mindannyiunkat jobb játékosokká tette! Azóta tekintünk másképpen a futballra, amióta elkezdtünk vele dolgozni. Megváltoztatta a Barcelona történelmét!”

Nagy Ákos