Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: Athén helyett Budapesten rendezhetik meg a döntőt – sajtóhír

Nemzetközi sajtóinformációk szerint előfordulhat, hogy Athén helyett Budapesten rendezzék meg az Európa-konferencialiga május 29-i döntőjét…

(Photo by Robert Szaniszlo/NurPhoto via Getty Images)

A Nemzeti Sport görögországi forrásokból úgy értesült, hogy rendezési nehézségek miatt akár Athénból Budapestre helyezhetik át az Európa-konferencialiga május 29-i finálét, melyet az Olympiakosz Pireusz és a Fiorentina között rendeznek.

A lap úgy tudja, hogy a görög rendőrség egyelőre nem tudja garantálni a biztonságot az Olympiakosz ősi riválisának számító – Pireusztól néhány kilométerre lévő – AEK Athén létesítményében, az Aja Szofia Stadionban és környékén, ezért elvehetik a döntő rendezési jogát a görögöktől, és ebben az esetben a budapesti Puskás Aréna lehet a beugró helyszín, ahol a tavalyi Európa-liga-döntőt is rendezték. A hírek szerint az Európai Uniós választásokat megelőző érzékeny belpolitikai helyzet is hatással lehet arra, hogy az Olympiakosz-szurkolók körében népszerűtlen görög miniszterelnök, Kiriakosz Micotakisz se erőltesse a kockázatosnak ígérkező rendezést.

Az Ekl korábbi szakaszában a Fiorentina és az Olympiakosz is játszott már Budapesten, igaz, a Groupama Arénában vendégeskedtek a Ferencváros elleni mérkőzések alkalmával.