Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea rommá verte Mourinho Unitedjét – videóval

Az angol Premier League 9. fordulójának zárómérkőzésére maradt a forduló legnagyobb érdeklődéssel várt derbyje. Jose Mourinho visszatért a Stamford Bridge-re de ezúttal ellenfélként. 

617446808

Chelsea – Manchester United 4:0 (2:0)
Helyszín: Stamford Bridge, London   Vezette: Atkinson
Gólszerzők: Pedro (1.), Cahill (21.), Hazard (62.), Kanté (70.)
Sárga lap: Pedro (1.), David Luiz (41.), Alonso (66.)  ill. Bailly (29.), Pogba (75.)
Kiállítva: – ill. –

Chelsea: Courtois – Cahill, David Luiz, Azpilicueta – Alonso, Matic, Kanté, Moses – Hazard (Willian 78.), Costa (Batshuayi 78.), Pedro (Cahlobah 71.). Vezetőedző: Conte

Manchester United: De Gea – Valencia, Bailly (Rojo 52.), Smalling, Blind – Herrera, Fellaini (Mata 46.) – Lingard (Martial 65.), Pogba, Rashford – Ibrahimovic. Vezetőedző: Mourinho

A mérkőzést megelőzően tartott sajtótájékoztatón mindkét szakvezető fogadkozott. Antonio Conte felkészítette csapatát és készen áll a csatára:

“José nagyon fontos a Chelsea-nek. Remélem, hogy én is sok-sok éven keresztül itt dolgozhatok és folyamatosan építkezni tudunk. Fontos, hogy nagyon keményen kell dolgoznunk. Részemről mindig mindent beleadok, a leglényegesebb, hogy a játékosaim és a személyzet is így tegyen. A Manchester United ellen is úgy készültünk. Bármi legyen, lelkiismeret-furdalás nélkül jövünk le a pályáról a meccs után.”

José Mourinho, ha gólt szereztt a United a Stamford Bridgen nem fog ünnepelni ezt nyilatkozta:

“ Tudtam, hogy előbb vagy utóbb a Chelsea ellen is muszáj összecsapnunk, és hogy a Stamford Bridge-re is vissza kell térnem. A sorsolás úgy hozta, hogy ennek most van itt az ideje. El kell felejteni a múltat, de ha gólt lövünk, nem fogok úgy ünnepelni, mint egy megőrült kisgyerek. Visszafogom az érzelmeimet. A Chelsea-szurkolókkal sem szeretnék foglalkozni, csak a meccsre koncentrálok.“

Remek hangulat fogadta a csapatokat a Stamford Bridgen teltház előtt. A hazaiak már 30 másodperc után előnyben voltak, miután Marcos Alonso passzából honfitársa Pedro volt eredményes. A gólhoz a United védelmének hibája is kellett ugyanis De Gea és Smalling nem érteték meg egymást, ami után Alonso csapott le a labdára. Jose Mourinho nem ilyen kezdésről álmodott visszatérése alkalmával. A vörös ördögök az 5. percben kerültek először helyzetbe, de Herrera beadását a Chelsea védői kitudták rúgni a mezőnybe. A 8. percben újabb United helyzetet látthatunk, Valencia beadását Ibrahimovic fejelte a léc fölé nem sokkal. A 13. percben egy szögletet követően Hazard került helyzetbe, lövése azonban elkerülte a kaput. A 21. percben a Chelsea megduplázta előnyét egy szögletet követően, Herreran megpattant a játékszer ami Cahill elé pattant aki a felső sarokba bombázott bődületes erővel. A 26. percben ismét lendületes támadást vezettek a hazaiak, Pedro ment el a jobb szélen de beadását De Gea óriási reflexxel ki tudta rúgni Diego Costa elől. Egy perccel később szintén szélről érkezett egy labda, de ezúttal is De Gea menteni tudott. A 28. percben szépíthetett volna a United, de Lingard lövését Courtois bravúrral védeni tudta. Az első félidőben mindkét gárda előtt akadtak komoly gólszerzési lehetőséegk amiket a Chelsea használt ki jobban, két kaput eltaláló lövésükből mindkettő gól lett.

617452006

A második félidőben Jose Mourinho változtatott és a szünetben pályára küldte Juan Matat Fellaini helyére. A félidő elején további gondokkal szembesülhetett a portugál szakvezető ugyanis egyik védője nevezetesen Bailly megsérült és kényszerű okokból lekellett cserélni az elefántcsontparti védőt. Az első komoly lehetőség a második játékrészben az 58. percben a United előtt adódott, Lingard távoli lövését közel 23 méterről Courtois védte bravúrral. A 62. percben egy szép támadás után a Chelsea eldöntötte a három pont sorsát és megszerezték harmadik góljukat Hazard révén. A Chelsea belga játékosát Matic kínálta meg egy remek passzal ami után Hazard kilőtte a jobb alsót, De Gea ezúttal is tehetetlen volt. A 70. percben újabb gólt szereztek a londoniak, ezzel pedig már Mourinho egyre kínosabban érezhette magát ezúttal Kanté volt eredményes. A hazaik négy kaput eltaláló lövésükből mind a hálóban kötött ki. A londoniak ezzel rommá verték volt menedzserük által vezetett Manchester Unitedet és ezzel tartják a lépést a vezető hármassal, mindössze egy pont hátrányban a City, Arsenal, Liverpool mögött. A United pedig maradt a tabella 7. helyén.

https://www.youtube.com/watch?v=3ajCUWRn8Xs

A 9. forduló eredményei:

Bournemouth – Tottenham 0:0
West Ham – Sunderland 1:0
Swansea – Watford 0:0
Leicester – Crystal Palace 3:1
Hull City – Stoke 0:2
Burnely – Everton 2:1
Arsenal – Middlesbrough 0:0
Liverpool – West Bromwich 2:1
Manchester City – Southampton 1:1
Chelsea – Manchester United 4:0

Az adott mérkőzésre kattintva részletes összefoglalót olvashatnak.

A tabella állása 9 fordulót követően:

pl9

Képek: premierleague.com, eredmenyek.com