Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Derby di Genova: Hazai siker született

Az olasz bajnokság 9. fordulójának nyitányának nem is lehetett volna alkalmasabb meccs, mint a genovai városi rangadó. A két örök középcsapat, a mindig a „namajdjövőrejönakiugrás” elvét követő Sampdoria és a Genoa egy remek összecsapáson találkozott egymással tegnap este.

sampvsgenoa

Serie A – 9. forduló
Sampdoria – Genoa 1-2 (1-1)
Helyszín: Stadio Luigi Ferrris, Genova; Vezette: Paolo Tagliavento
Samp: Puggioni – Regini, Skriniar, Silvestre, Sala – Barreto, Torreira, Linetty – Fernandes – Muriel, Quagliarella.
Genoa: Perin – Orban, Burdisso, Izzo – Laxalt, Veloso, Rincon, Edenilson – Rigoni – Simeone, Pandev.
Gólszerzők: Muriel (12. perc), Izzo (47.-öngól), ill. Rigoni (24.)
Sárgalap: Linetty (49. perc), Puggioni (79.), ill. Perin (45+1.), Orban (56.), Laxalt (68.)

Az első félidőben még kevesebbet óvatoskodtak a csapatok, ennek köszönhetően alakult ki szünetre az 1-1-es patthelyzet. Igaz a Samp Muriel és Rigoni gólpárbaja után simán mehetett volna vezetéssel is a 15 perces pihenőre, ám Quagliarella a ráadásban egy jogosan megítélt büntetőt baltázott el, pontosabban Perin kapus fogta ki lövését.

A második féldiőben hamar kialakult a végeredmény, lévén a vendég kapus a bravúr után betlizett: Perin saját védőjére, Izzora ütötte a labdát, amely a kapuban kötött ki. 2-1! A hátralévő időben születhettek volna még gólok itt is, ott is, ám lényegi változás már nem történt. A Samp győzelmével végre elugrott a kiesőzóna árnyékából, míg az eddig remekül szereplő Genoa a hétvége végére akár ki is csúszhat a felsőházból.

https://www.youtube.com/watch?v=kNKow22vI-g

Balogh József